VOŠINI KLINCI ZA MALU LANU: Humanitarna akcija fudbalera OP Vojvodine

S. B.

21. 10. 2020. u 08:05

ODRŽAN je "prvi bazar Vošinih klinaca za Lanu" na kojem se, oko 150 do 200 mališana koji treniraju fudbal u Omladinskom pogonu Vojvodine, smenjivalo i prodavalo svoje rukotvorine, crteže, igračke, društvene igre, knjige, stvari koje su prerasli, kao i i šortseve i dukseve s obeležjima "Vojvodine".

ВОШИНИ КЛИНЦИ ЗА МАЛУ ЛАНУ: Хуманитарна акција фудбалера ОП Војводине

Foto privatna arhiva

Budući fudbaleri su tako učestvovali u prikupljanju novčane pomoći za jednogodišnju devojčicu Lanu Jovanović, koja ima spinalnu mišićnu atrofiju, a kojoj je potrebno 2,1 milion dolara za lek.

- Ovo je prvi bazar takvog tipa Omladinske škole FK Vojvodina, zadovoljni smo odzivom, a planiramo još aktivnosti, jednom - dva puta mesečno da izađemo u susret onima kojima je pomoć potrebna - kaže Veselin Vilotijević, koordinator akcije. - Naredni bazar biće na otvorenom, zatim bazar pod nazivom "Večera s Vošinim mamama", kao i bazar tokom kog će se sakupljati novac za kopačke deci širom Vojvodine. Naš klub ima i armiju navijača i armiju roditelja, a naše malo - nekome mnogo znači.

Navijači Vojvodine su uz podršku fudbalera takođe organizovali humanitarnu akciju i uručili novčanu pomoć za lečenje Lane, koju su prikupili od prodaje majica i dobrovoljnih priloga simpatizera novosadskih "crveno-belih".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju