DA SE OLAKŠA BORBA PROTIV KARCINOMA: U Vršcu organizuju besplatne predstave za žene obolele od raka

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

31. 10. 2023. u 20:27

NARODNO pozorište „Sterija“ iz Vršca i lokalno Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke „Iris 22“ potpisali su memorandum o saradnji.

ДА СЕ ОЛАКША БОРБА ПРОТИВ КАРЦИНОМА: У Вршцу организују бесплатне представе за жене оболеле од рака

Foto: Grad Vršac

Prema ovom memorandumu, članice udruženja „Iris 22“ moći će potpuno besplatno da gledaju sve predstave u produkciji NP „Sterija“, kao i da svoje promotivne i edukativne aktivnosti, kao i radionice, realizuju u prostorijama vršačkog pozorišta.

Takođe, predloženo je i da se za zainteresovane članice organizuju pozorišne radionice, na kojima bi njihove priče bile tretirane kao materijal za razvoj dramskih tekstova i pozorišnih projekata, koji će se na umetnički način baviti ovom temom.

Potpisivanju memoranduma su, u znak podrške i solidarnosti, prisustvovale i članice kolektiva NP „Sterija“, kao i dr Trajan Kačina, član Gradskog veća za kulturu. On je tom prilikom najavio da će i druge ustanove kulture, vođene sjajnim primerom NP „Sterija“, širom otvoriti svoja vrata ženama iz udruženja „Iris 22“.

Udruženje „Iris 22“ osnovano je početkom ove godine i trenutno broji oko 90 članova, među kojima su obelele i lečene žene, kao i lekari, medicinsko osoblje...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)