JOŠ JEDAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA: U ponudi 600 radnih mesta kod 36 poslodavaca

I. M.

19. 10. 2023. u 17:45

Leskovačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje(NSZ) organizovala je danas 38. Sajam zapošljavanja na kome je 36 poslodavaca iskazalo potrebu za otvaranjem 600 radnih mesta.

ЈОШ ЈЕДАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА: У понуди 600 радних места код 36 послодаваца

foto: GU Leskovac

Direktor filijale Olivera Pešić je kazala da poslodavci iz različitih oblasti traže ekonomiste, pravnike, menadžere, tehnologe, medicinske sestre, laboratorijske tehničare, vozače, magacionere, radnike za rad u proizvodnji i veliki broj drugih zanimanja.

Ona je istakla da je prednost ovakvih sajmova što nezaposlene osobe mogu da ostvare direktnu komunikaciju sa poslodavcima, dok na štandu NSZ mogu da dobiju innformacije o merama aktivne politike zapošljavanja, javnim pozivima i konkursima. Nezaposlenima je upućen poziv da učestvuju i u programu pod nazivom „Moja prva plata“.

Sajam je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je podvukao da je, u poslednjih 10 godina, zaposleno skoro 11.000 ljudi, a da je samo u jednoj godini radno mesto dobilo više od 2.000 osoba.

Naglašeno je i to da lokalna samouprava sredstvima iz gradskog budžeta podržava mere iz Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje i da je ove godine za te namene izdvojeno 30 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona