BAHATO VOZE, MIMO PRAVILA: Policija u Kikindi za vikend izdala 214 prekršajnih naloga

R. Š.

25. 09. 2023. u 11:54

VOZAČI u Kikindi, ali i opštinama u Severnobanatskom okrugu, Čoki, Senti, Adi, Novom Kneževcu i Kanjiži, ne mogu se pohvaliti poštovanjem saobraćajnih pravila.

БАХАТО ВОЗЕ, МИМО ПРАВИЛА: Полиција у Кикинди за викенд издала 214 прекршајних налога

Foto: R. Šegrt

Dokaz za to je protekli vikend kada je Policijska uprava protiv 23 učesnika u saobraćaju izdala čak 214 prekršajnih naloga zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja. Osim toga, devet vozača je isključeno iz saobraćaja i sankcionisano, jer su vozili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Pet vozača zadržano je u policiji na trežnjenju, u trajanju do 12 sati, jer su u organizmu imali više alkohola nego što je zakonom dozvoljeno.

Na području Policijske uprave Kikinda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, jedna sa materijalnom štetom i tri u kojima je jedno lice zadobilo teže, a dva lica lake telesne povrede. U ovim nezgodama nastala je materijalna šteta u iznosu od 270.000 dinara.

- Tri nezgode su se dogodile zbog nepravilnih radnji s vozilom i jedna zbog neustupanja prvenstva. Vozači i dalje nerado koriste pojas, pa je otkriveno 49 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, čak 154 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila i 61 drugi prekršaj – saopštila je Policijska uprava u Kikindi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)