DANI EVROPSKE BAŠTINE: Narodni muzej u Leskovcu najavio niz aktivnosti

I. M.

21. 09. 2023. u 14:36

NARODNI muzej u Leskovcu će obeležiti manifestaciju „Dani evropske baštine“. Ona se svake godine, tokom septembra i oktobra, održava širom evropskih zemalja.

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ: Народни музеј у Лесковцу најавио низ активности

Foto: I. Mitić

Tema ovogodišnje manifestacije je „Živo nasleđe“, a biće održana od 25. septembra do 13. oktobra. Odnosi se na prakse, znanje i veštine, zanate i profesije koje su se prenosile sa generacije na generaciju, što nam je omogućilo očuvanje nasleđa.

U leskovačkom Narodnom muzeju ističu da im je ovogodišnja tema bila vrlo inspirativna za kreiranje brojnih sadržaja namenjenih različitim uzrasnim grupama i da su pripremili niz aktivnosti kojima žele da svojim posetiocima približe kulturno nasleđe leskovačkog kraja.

Na programu su muzejske i edukativne radionice, šetnje kroz postavku na znakovnom jeziku, dečije predstave i koncerti. Sve vreme trajanja manifestacije ulaz za decu predškolskog i školskog uzrasta, u centralnoj zgradi muzeja i arheološkom lokalitetu Caričin grad, biće slobodan, dok će u Gradskoj kući i Dečijem muzejonu besplatna poseta biti omogućena od 2. do 13. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024