ĐURIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE NA KLISI: Nastavak ulaganja u deo grada koji se brzo razvija

Z. G.

08. 09. 2023. u 19:05

GRAD Novi Sad je u svoje naselje Klisu u proteklih nekoliko godina uložio više od 3,1 milijardu dinara, izjavio je danas gradonačelnik Milan Đurić prilikom obilaska radova u Ulici zmajevački put i tom prilikom najavio nove investicije u komunalnu infrastrukturu tog dela grada.

ЂУРИЋ ОБИШАО ГРАДИЛИШТЕ НА КЛИСИ: Наставак улагања у део града који се брзо развија

Pres služba Grada Novog sada

Klisa je naselje koje se veoma brzo razvijalo, izjavio je Đurić i podsetio da je iz gradskog budžeta ulagano u izgradnju vodovne i kanalizacione mreže, saobraćajnica, vrtića, javne rasvete.

- Neophodna su dalja ulaganja u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu i objekte javne namene. Od početka godine urađeno je osam ulica. Sada su se radnici vratili i nastavljamo radove – izjavio je gradonačelnik i dodao da će u ovoj godini na Klisi biti urađene saobraćajnice u ukupno 22 ulice.

- Radovi su vredni 80 miliona dinara a kad budu završeni, dobijamo potpuno asfaltirano naselje – naglasio je gradonačelnik Đurić.

On je najavio da je u okviru druge faze projekta „Čista Srbija“, koji sprovodi Republika Srbija, Novi Sad dobio sredstva za izgradnju kanalizacione mreže na Gornjim livadama, delu Klise.

Ukupno treba da bude izgrađeno 18 kilometara kanalizacione mreže a u prvoj fazi, koja bi trebalo da počne do kraja godine, biće urađeno pet kilometara.

Gradonačelnik je podsetio i na to da je u toku rekonstrukcija vrtića „Čarobni breg“ u koji treba da ide više od 120 mališana. Vrednost te investicije je 119 miliona dinara. U planu je i izgradnja pešačkog keja sa obe strane kanala DTD. U narednom periodu očekuje se i asfaltiranje Temerinskog i Rumenačkog puta, dodao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!