BESPLATNI KOMPLETI UDŽBENIKA: Za sve đake u dve osnovne škole na teritoriji Beočina

Lj.P.

08. 09. 2023. u 19:10

DRUGU godinu za redom, opština Beočin obezbedila je besplatne komplete udžbenika za sve učenike od prvog do osmog razreda koji pohađaju dve osnovne škole na teritoriji opštine.

БЕСПЛАТНИ КОМПЛЕТИ УЏБЕНИКА:  За све ђаке  у две основне школе на територији Беочина

FOTO: opština Beočin

Zahvaljujući ovoj meri podrške, više od 1.000 beočinskih osnovaca imaće besplatne knjige na početku školske godine a imajući u vidu da pojedini kompleti udžbenika u višim razredima koštaju i do 20.000 dinara, roditelji neće morati da brinu o porodičnom budžetu koji je u ovom periodu na posebnom udaru.

Lokalna samouprava je za ove potrebe iz sopstvenog budžeta izdvojila 13,5 miliona dinara a mere podrške nisu izostale ni prvacima koji su dobili školski pribor.

- Drugu godinu za redom lokalna samouprava omogućuje besplatne komplete udžbenika za sve đake od prvog do osmog razreda kojih ima nešto više od hiljadu na teritoriji naše opštine – istakla je Biljana Janković, predsednica opštine Beočin. - Tu je i regresiranje troškova prevoza, besplatan vrtić i verujem da su to stabilne mere podrške na koje roditelji mogu da računaju. Ove godine smo uveli i besplatnu maturu za mlađe osnovce i pokrenuli pitanje ulaganja u gotovo sve školske objekte na teritoriji cele opštine. Očekujemo da će u narednih godinu dana sve škole imati značajno bolje i unapređene uslove za boravak i rad sa decom.

Susečki đaci su tokom ove nedelje u dogovoru sa nastavnim kadrom već preuzeli svoje komplete udžbenika dok će podela besplatnih udžbenika u Osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu biti organizovana u subotu, 9. septembra od 8 do 12 časova za učenike od prvog do četvrtog razreda, kao i od 12 do 16 časova, za učenike od 5 do 8 razreda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)