NAGRADA ZA 50 DECE SA KOSMETA: Mališani letuju o trošku opštine Priboj

A. ROVČANIN

07. 08. 2023. u 15:13

OPŠTINA Priboj nagradila je besplatnim letovanjem 50 mališana iz Prilužja, pobratimske opštine sa Kosova i Metohije. Deca borave u pribojskom odmaralištu u Sutomoru, koje posle pauze zbog kovid-pandemije, ponovo radi ovog leta.

НАГРАДА ЗА 50 ДЕЦЕ СА КОСМЕТА:  Малишани летују о трошку општине Прибој

A.Rovčanin

U čarima Jadrana, ovog leta, uživaju i školarci iz Priboja. Lokalna samouprava nagradila je najuspešnije đake, osvajače jednog od prva tri mesta na okružnim i republičkim smotrama znanja, nosioce Vukove diplome ili đake generacije sedmodnevnim besplatnim letovanjem.

Osim školaraca iz grada na Limu, o trošku opštine Priboj u Sutomoru boravi i pedesetoro dece iz Prilužja. Neki od njih prvi put su na moru, a utisci su impresivni.

- Zaista nam je prelepo u Sutomoru. Preko dana se kupamo na plaži, more je baš toplo, a uveče se družimo u bašti odmarališta - kaže jedan od mališana iz Prilužja koji je prvi put video more.

Mališane sa Kosova i Metohije u Sutomoru obišli su i čelnici dve lokalne samouprave Lazar Rvović i Milan Kostić.

- Ovo je nešto predivno za našu decu, kojima je ovo istinski izlazak iz enklave, i nešto što će pamtiti do kraja života. Hvala opštini Priboj i predsedniku Lazaru Rvoviću na ovom divnom gestu i pomoći - ističe Milan Kostić, predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn sa sedištem u Prilužju.

Sve što kao lokalna samouprava dajemo našoj deci, trudimo se da damo i deci iz bratskog Prilužja. Ovo su divna deca i drago nam je ako smo uspeli, da im dani provedeni u našem odmaralištu budu lepo sećanje - rekao je Rvović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)