"ČAJKA" NE ZABORAVLJA DAČU: Mural na zgradi osmoletke u Grabovcu kod Trstenika posvećen preminulom učeniku

S. Babović

20. 04. 2022. u 05:55

DRUGOVI dečaka iz Grabovca kod Trstenika koji je 25. februara preminuo od posledica tumora, na zgradi lokalne osnovne škole su oslikali mural sa njegovim likom - nasmejanog, sa fudbalskom loptom i pored kopački, uz poruku: "Uvek u srcu, nikad zaboravljen Damjan Dača Pavlović (2009-2022)"!

ЧАЈКА НЕ ЗАБОРАВЉА ДАЧУ: Мурал на згради осмолетке у Грабовцу код Трстеника посвећен преминулом ученику

Foto Privatna arhiva

A, borbu za Dačin život su neumorno vodili njegovi roditelji Ivana i Dejan, te brat Aleksa, a među prvim saveznicima su im bili upravo učenici OŠ "Miodrag Čajetinac Čajka". Onda su se, osim Fondacije "Budi human", u prikupljanje pomoći uključili i brojni pojedinci, a FK Partizan je organizovao humanitarnu licitaciju dresova i utakmicu svojih veterana.

Foto "Fejsbuk"

Podsetimo, Damjan je prve simptome osetio 2014, kada mu je dijagnostikovan tumor moždanog stabla, a do tada je bio redovan član kulturno-umetničkog društva i bavio se sportom. Operisan je u Beogradu, ali je 2019. došlo do recidiva.

Posle novog zahvata i oporavka, vratio se svom đačkom životu, ali je u avgustu, 2021. pao sa bicikla i tada je uočeno da je osnovna bolest uznapredovala. Poslednji hirurški zahvat nije mu doneo novu šansu i preminuo je na Intenzivnoj nezi Odeljenja Neurohorurgije Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)