PROMOCIJA “TOPLIČKOG ZBORNIKA”: U prokupačkom Narodnom muzeju “Toplice”

D.Z.

28. 01. 2022. u 15:27

U NARODNOM muzeju Toplice u Prokuplju, danas je održana promocija šestog broja časopisa „Toplički zbornik“, čiji su izdavači Narodni muzej Toplice i Istorijski arhiv Toplice, pod pokroviteljstvom Grada Prokuplja.

ПРОМОЦИЈА “ТОПЛИЧКОГ ЗБОРНИКА”: У прокупачком Народном музеју “Топлице”

Foto: Grad Prokuplje

O novom izdanju „Topličkog zbornika“ govorio je istoričar, profesor Saša Stanojević, koji je ovom prilikom istakao da se ovaj časopis od prošle godine nalazi na listi časopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, što je od velikog značaja za njegov budući kvalitet, ali i obaveza za još sadržajniji i kvalitetniji rad na njemu.

- Toplički zbornik ima multidisciplinarni karakter, iako u njemu dominiraju istoriografski radovi. Osim radova iz istorije, prisutni su i radovi iz lingvistike, istorije umetnosti, sociologije, arhitekture i drugih srodnih nauka - istakao je profesor Stanojević naglasivši da je časopis posvećen topličkom kraju i da sadrži preko stotinu radova.

Foto: Grad Prokuplje

Kako je rekao, među temama su Toplički ustanak, bitka na Pločniku, toponimija topličkih sela, Gvozdeni puk i druge srodne teme o kojima su pored istoričara iz Topličkog kraja govorili i istoričari iz raznih krajeva Srbije.

Inače, promocija časopisa održana je u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, uz prisustvo predstavnika Grada Prokuplja, člana Gradskog veća za kulturu, Milice Erić, predstavnika ustanova kulture, istoričara.

BONUS VIDEO: 

Zajedno posle 40 godina: Milica Milojević pronašla sina Mlađana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ROMANTIKA NA NEŠTO MODERNIJI NAČIN: Hotel namenjen samo starijima od 16 godina koji znaju dobro da se zabave