PODRŠKA DECI I RODITELJIMA: Novorođene bebe u Leskovcu dobile auto-sedišta

I.M.

21. 07. 2021. u 16:03

U SALI leskovačkog Narodnog pozorišta roditeljima beba rođenih u prethodna dva meseca uručena su auto-sedišta koja će dobiti svako novorođenče u ovoj godini.

ПОДРШКА ДЕЦИ И РОДИТЕЉИМА: Новорођене бебе у Лесковцу добиле ауто-седишта

Foto: GU Leskovac

Ovo je nova mera lokalne samouprave koja stimuliše natalitet, a od početka godine podeljena su 363 auto-sedišta.

Poklone roditeljima beba uručila je Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika koja je poručila da se lokalna samouprava trudi da novorođenoj deci „obezbedi sve neophodne uslove za odrastanje i bezbrižno detinjstvo“.

Roditelji koji nisu mogli da prisustvuju organizovanom uručenju svoj poklon moći će da podignu na portirnici lokalne samouprave u Ulici Pana Đukića. Leskovac je u ovogodišnjem budžetu planirao 7,9 miliona dinara što bi trebalo da bude dovoljno za nabavaku 1100 auto-sedišta.

U lokalnoj samoupravi ističu da obezbeđuju vaučere za nabavku bebi opreme koje dobijaju 10 prvorođenih beba u godini. Svim porodiljama se iz gradskog budžeta isplaćuje jednokratna novčana pomoć. Subvencioniše se i boravak u privatnim vrtićima, finansira vantelesna oplodnja kao i nabavka udžbenika za đake prvake i za sve učenike čije su porodice korisnici socijalne pomoći.

Leskovac je pristupio i pokretu „Tri plus“ kako bi se porodicama sa troje i više dece omogućile dodatne pogodnosti i popusti prilikom trgovine i tako poboljšao njihov matrialni status.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)