ĐOKOVIĆ POSLE MARATONA PROTIV CICIPASA: Ovo je bio moj najteži meč ove godine, srećan sam što sam pobedio

Novosti online

15. 05. 2021. u 14:39

NOVAK Đoković posle pravog maratona pobedio je Grka Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Mastersa u Rimu sa 4:6, 7:5, 7:5. Najbolji teniser sveta je izneo utiske posle neverovatnog trijumfa.

ЂОКОВИЋ ПОСЛЕ МАРАТОНА ПРОТИВ ЦИЦИПАСА: Ово је био мој најтежи меч ове године, срећан сам што сам победио

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Petostruki osvajač ovog turnira će na teren morati ponovo danas. On bi oko 18.30 trebalo da odmeri snage sa Italijanom Lorencom Sonegom.

Đoković nije igrao na mnogo turnira ove godine, pa otuda ističe da nije mnogo umoran, ali svakako da nije lako igrati dva meča zaredom u jednom danu.

- Danas sam meč dobro počeo, nekako sam osetio da u ovim uslovima imam neku novu energiju, neki novi nalet. Igrao sam dosta bolje, bolje sam se osećao na terenu. Mislim da sam i drugi set mogao da dobijem ranije, malo bolje da počnem i taj treći, ali sve u svemu, do poslednjeg udarca se nije znalo ko će da odnese pobedu. On je servirao za meč, dva puta je bio sa brejkom prednosti u trećem setu. Ono što mi je jedino bilo preostalo je da se borim, da pokušam mentalno da ostanem u meču, da čekam pravu priliku što se ispostavilo kao prava stvar - izjavio je Novak i dodao:

- Mnogo stvari bih mogao da kažem za ovaj današnji, odnosno jučerašnji meč. Izgledalo je kao da smo igrali dva meča, što zapravo i jesmo. U petak je on bio bolji igrač, počeo je bolje i danas, ali nekako sam uspeo da sačuvam nerve, vratim servis u drugom i trećem setu. Važna je bila podrška publike, bili su izvanredni, sjajno je opet igrati pred navijačima. Bilo je tu malo sreće, malo do mentalne snage, ali i prave taktike. Jedan udarac je odlučio, tako da sam srećan što sam pobedio.

Iskoristio je priliku da pohvali i grčkog tenisera na odličnoj igri i velikoj borbi.

- Mnogo sam se mučio sve do poslednjeg udarca. Nisam znao da li ću pobediti, ali sam verovao da mogu. Uvek morate da date sve od sebe i nadate se da će Bog odlučiti ko će dobiti. On je dobro igrao, u izuzetnoj je formi, osvojio je Monte Karlo, došao posle finala Barselone, dobro je počeo. Danas je odskok bio drugačiji, sada je sve išlo ka nama, u petak je bilo dosta sporije. Zaista sam zadovoljan što sam uspeo da prođem kroz ove izazove. Ovo je bio verovatno najteži meč u godini za mene.

Svetskog broja jedan ćemo za koji sat ponovo gledati na terenima "Foro Italika". Rival je Lorenco Sonego.

- Morate naći energiju. Zato sam ovde. Nisam igrao previše mečeva, zato nisam previše umoran. Nadam se da ću ostvariti još jednu pobedu danas - zaključio je Đoković.

Podsetimo, Đoković i Sonego su odigrali jedan meč do sada u karijeri. Italijan je slavio neočekvano lako prošle godine u Beču sa 6:2, 6:1.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ REKET ZAMENIO PALICOM: Vratio se u Marbelju i u prvom planu mu trenutno nije tenis (FOTO)