STRAHINJA JOVANČEVIĆ IMA ISPUNJENE NORME NA 60 M I SKOKU UDALJ ZA DVORANSKO EP: Što sam brži, skok je duži

S. KRSTOVIĆ

31. 01. 2021. u 18:28

STRAHINjA Jovančević je sa puno optimizma ušao u 2021. godinu. Naš najbolji skakač udalj, nedavno je ispunio i normu na 60 metara za dvoransko EP od 4. do 7. marta u poljskom Turonu.

СТРАХИЊА ЈОВАНЧЕВИЋ ИМА ИСПУЊЕНЕ НОРМЕ НА 60 М И СКОКУ УДАЉ ЗА ДВОРАНСКО ЕП: Што сам бржи, скок је дужи

Foto: Nebojsa Parausic

Atletičar Crvene zvezde ne voli ništa da obećava, ali ga dosadašnje pripreme hrabre da može da bude bolji nego ranijih sezona.

- Trka na 60 metara je dodatak treningu, jer je uvek dobro da jedan daljaš bude i brz. Ja sam oduvek znao da sam brz, u atletiku sam ušao kao trkač. Iz te brzine se rodio skok udalj. Ovo je jedan dobar pokazatelj, ali neću više u ovoj sezoni trčati 60 metara, jer želim da se posvetim skoku udalj. Želim da tu brzinu koju sam stekao sada iskoristim na samom zaletištu za što duži skok - ističe Jovančević.

Mada naglašava da se više neće takmičiti na 60 metara, ostavlja mogućnost da se na dvoranskom EP oproba i kao sprinter.

- Tek bi trebalo da odlučimo šta ćemo raditi, ono što je dobro je da je trka na 60 m posle skoka udalj. Postoji mogućnost da ću trčati sprint, jer ne utiče na moju primarnu disciplinu - kaže Strahinja.

Prošla godina je zbog pandemija bila čudna. Nije bilo takmičenja, ni prilike da se iskaže...

- Meni je bio najveći problem da podignem sebe, jer kada nema takmičenja, publike, teško mi je da skačem. Ipak, navikao sam se na nove okolnosti, a sada mislim da će ova sezona da bude dobra, da ću nastupiti na velikom takmičenju kao što je EP - priča Jovančević.

Strahinja je pre dve godine u Glazgovu osvojio bronzu u skoku udalj, ali sada ne želi ništa da prognozira. Ističe da cilj definiše tek uoči takmičenja. Za sada je zadovoljan kako teku pripreme.

- Sve je super. Brzina je i odraz snage, tako da su svi parametri ili na istom nivou ili su bolji. Ako ovu brzinu iskoristim u samom skoku udalj, granica je daleko. Poenta je da tu brzinu prenesem na zaletište i da imam sposobnost da se odrazim iz te brzine. Sa ovom brzinom, po mišljenju stručnjaka, mogu da letim daleko preko osam metara. Ali, to treba skočiti - ističe Jovančević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri