SKANDAL TRESE NEMAČKU: Objavljen intervju sa Mihaelom Šumaherom (FOTO)

Novosti online

19. 04. 2023. u 10:50

MIHAEL Šumaher, najveća misterija svetskog sporta. Čovek, koji je poput furije razbijao protivnike i obarao rekorde, sada je u stanju o kome niko ništa ne zna. Ne baš niko, uzak krug, koji nikako ne dozvoljava da istina izađe na videlo.

СКАНДАЛ ТРЕСЕ НЕМАЧКУ: Објављен интервју са Михаелом Шумахером (ФОТО)

FOTO: EPA

A novinari su otišli tri koraka dalje, nemački list "Die Aktuelle" je objavio navodni intervju sa legendarnim vozačem Formule 1 Mihaelom Šumaherom i izazvao skandal ogromnih razmera.

Oni su uz veliku Šumaherovu fotografiju na naslovnoj strani istakli da su uspeli da urade intervju sa vozačem, koji ne izlazi iz kuće na Ženevskom jezeru. Međutim, kada se do teksta dođe, jasno je da je u pitanju prevara.

Novinari su odlučili da iskoriste veštačku inteligenciju, dopuštajući joj da odgovara na pitanja umesto jednog od najboljih vozača u istoriji Formule 1.

Iako je jasno da intervju nije stvaran, odgovori su postali povod rasprave i komentara. Tako je veštačka inteligencija odgovorila da Šumaher može da stoji na nogama uz pomoć najbližih, ali i da bez podrške porodice ne bi preživeo toliko teških godina.

To su samo neke "velike stvari", koje su kao plod mašte iznete u ovom intervjuu, a zasnovane na bazi informacija sa interneta koje je potom veštačka inteligencija koristila za kreiranje odgovora na postavljena pitanja.

Pomenuti se list zbog ovakvog ophođenja našao na žestokom udaru javnosti, a glavna je zamerka da je stvorena opasna lažna vest, koja može napraviti samo dodatne probleme porodici Šumaher, te ne bi bilo čudno da upravo oni podignu tužbu protiv lista, koji je sigurno ovim privukao pažnju i verovatno podigao tiraž.

Podsećanja radi, skoro je decenija prošla otkako se Nemac povredio na skijanju na Alpima i od tada se u tajnosti leči, iako je postojao niz glasina, niko nikada nije otkrio ključne detalje o tome kako teče oporavak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili