SRBIN "KRIV" ZA HAOS U JUVENTUSU! Dušan Vlahović doveo do nesvakidašnjeg poteza uprave slavnog kluba

Novosti online

19. 04. 2023. u 09:50

DUŠAN Vlahović je u Juventus stigao kao veliko pojačanje, ali samo godinu i po dana kasnije - na udaru je priličnih kritika. Uprava je, međutim, ne samo "reda radi" stala na njegovu stranu, već je otišla i korak dalje.

СРБИН КРИВ ЗА ХАОС У ЈУВЕНТУСУ! Душан Влаховић довео до несвакидашњег потеза управе славног клуба

Tanjug/AP

Vlahović je ove sezone na 33 utakmice dao, za njega ali i ambicije torinskog giganta  - skromnih, 11 golova, pa ga ne mali broj navijača "stare dame" oštro kritikuje.

Ne pomažu tu ni apeli onih malo manje ostrašćenih, koji ukazuju da statistika 11/33 stvarno nije za pohvalu ako nekog smatraju vrhunskim napadačem, ali dodaju tome da je Srbin dao čak devet golova na poslednjih osam reprezentativnih nastupa, te da nije problem u njemu, već u treneru kluba Masimilijanu Alegriju, koji nije stvorio sistem u kome bi Vlahovićevi talenti došli do izražaja.

I upravo je Alegri sada na "tapetu".

Tačnije, čelnici kluba su se odlučili za nesvakidašnji potez - traže od trenera da promeni taktiku, odnosno prilagodi je srpskom golgeteru.

Ugledni italijanski portal Kalčomerkato ovako izveštava o aktuelnoj situaciji u taboru "stare dame" iz Torina:

"Juventusova poruka Alegriju zbog Vlahovića: između ekonomskih nesuglasica i Čelsija, svi detalji

Hiljadu minuta bez gola iz igre. Brojke su to koje stvarno ostave utisak kada neko razmišlja o nesumnjivim tehničkim kvalitetima Dušana Vlahovića.

Dušan Vlahović / FOTO: Tanjug/AP

Baš zato se u Juventusu pitaju zašto se tako snažan napadač, koji uvek pronađe mrežu rivala kada igra za srpsku reprezentaciju, muči da to uradi u dresu crno-belih.

Poruka je poslata, i to prilično jasno, treneru Alegriju: 'aktuelni sistem igre neproporcionalno kažnjava bivšeg fudbalera Fiorentine i moramo da stvari preokrenemo jer niko u klubu ne želi da ostane bez momka koji je bio najvažnija investicija poslednjih godina'.

Vlahović trenira punom parom i u odličnoj je fizičkoj formi, ali na terenu se njegov učinak ne menja. Naravno, u 'srpskom klanu' postoji određeno nezadovoljstvo zbog lošeg početka sezona i još gore završnice, jer se neke od kritika na njih (Vlahovića i Filipa Kostića, prim. prev.) odnose. Zato Dušan i razmišlja da napusti Juventus na kraju ove sezone.

Ponuda ne manjka. Štaviše, Bajernu se pridružio Čelsi koji želi da dovede jednog od ove dvojice, Vlahovića ili Osimena, u London.

Uprava Juvea zna da raskid saradnje s Vlahovićem uvek treba imati na umu. Ali, pre nego što uopšte aktivira ovu priču, čelnici žele da vide drugačiji (trenerski) rad s Vlahovićem i da onda ponovo procene Srbina. I to da ga provere i na terenu, i na fudbalskoj pijaci, jer ova verzija napadača rođenog 2000. godine ne može da vredi 90 miliona evra (koliko je plaćen njegov dolazak)", piše Kalčomerkato.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!