MATOVIĆ: Zasluženo smo pobedili

Novosti online

20. 03. 2021. u 20:07

Košarkaši Partizana pobedili su Mornar u jednom od derbija 22. kola ABA lige sa 83:75. Barani sada imaju skor 17-5, a “crno-beli” 8-13. Mornar nastavlja borbu za polufinale, a Partizan borbu da popravi utisak u veoma lošoj sezoni.

МАТОВИЋ:  Заслужено смо победили

Foto: N.Paraušić

Partizan je prikazao jedno od boljih partija u sezoni, a svi u klubu su sigurno zadovoljni zbog činjenice da je gotovo neverovatna serija od sedam poraza u regionalnom takmičenju prekinuta.

“Očekivali smo fajtersku utakmicu, sa mnogo čvrstine i energije. Ispoštovali smo dogovor koji smo imali, smatram da smo zasluženo stigli do pobede. U ovom trenutku smo i dalje u velikom problemu, samim tim nema olakšanja niti opuštanja, jer nam slede četiri meča u kojima moramo da težimo ka pobedi, kako bi odbranili ugled kluba i pobegli iz opasne zone”, naglasio je trener Partizana Aleksandar Matović.

Barani nisu bili na željenom nivou protiv Partizana. Odbrana je bila porozna, dozvoljeno je mnogo otvorenih pozicija za šut, mnogo ofanzivnih skokova, poena iz drugog, pa i trećeg napada.

“Čestitam Partizanu na potpuno zasluženoj pobedi. Dobro smo otvorili utakmicu, imali lepu prednost sredinom druge deonice. Olako smo dozvolili rivalu se vrati u meč, najbolji igrači Partizana su se razigrali i posle toga ih je bilo jako teško zaustaviti na putu ka pobedi. Nama je svaka utakmica biti ili ne biti, bili smo u grču, Partizan mnogo rasterećeniji”, rekao je Pavićević i nastavio:

“Nije se poremetila atmosfera u timu, imamo problem sa povredama, to je problem. Vajthed se vratio, posle jednog treninga, a sada čekamo Pulena. Ono što je izvesno, nećemo se predati do kraja sezone kada je reč o plasmanu u polufinale. Ne volim da se bavim prognozama, očekuju nas četiri teške utakmice protiv Budućnosti, FMP Železnika, Cedevita Olimpije i Igokee. U ovom trenutku mogu da obećam borbu do poslednjih atoma snage u svakom meču. Ponavljam još jednom, nema predaje”.

U narednom kolu, Partizan gostuje Megi, dok će Mornar, koji i pored poraza od Partizana ima izglede da se nađe u polufinalu plej-ofa, ugostiti Budućnost. Ovi dueli su na programu 27. i 29. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati