"KRATKI" I ZA TRENTO: Partizan oslabljen u možda najvažnijoj utakmici sezone

V. P.

28. 02. 2021. u 19:55

PARTIZAN kao da cele sezone igra istu utakmicu. Usvojio je obrazac po kojem gubi mečeve, na gostovanju Zadru peti vezani u ABA ligi. Prethodno se držao identične gubitničke šeme u duelima sa Borcem, Budućnošću, Olimpijom i Igokeom.

КРАТКИ И ЗА ТРЕНТО: Партизан ослабљен у можда најважнијој утакмици сезоне

Foto: Nebojsa Parausic

U Dalmaciji je donekle bio pokriven lekarskim opravdanjem, jer su van ekipe Markus Pejdž (Ahilova tetiva), Vil Mozli (mišić), Novica Veličković (zglob) i Erik Mika (lakat).

Trener Saša Filipovski kaže da se u tom pogledu ništa neće promeniti ni do najvažnije utakmice u dosadašnjem toku sezone, u sredu protiv Trenta u pretposlednjem kolu top 16 faze Evrokupa.

- Imamo problema sa povredama, u ovom sastavu idemo i u Italiju - rekao je slovenački stručnjak posle meča u dvorani "Krešimir Ćosić". - Očekujem da se borimo od prvog do poslednjeg minuta, da odigramo daleko kvalitetnije u odbrani nego što je to bio slučaj protiv Zadra.

Postoji mogućnost da ovako "kratkim" crno-belima pomogne Pejdž, koji je bio u protokolu za utakmicu u Zadru, ali nije ulazio u igru. Najviše bi sebi pomogli agresivnijom odbranom, recimo kao u prvom susretu sa Trentom u Beogradu (71:43). U većem delu meča sa Zadrom odbrana nije postojala.

- Morali smo da odigramo mnogo bolje da bismo stigli do pobede, pre svega u odbrani. Vremena za neku veliku analizu nema, moramo da se osvežimo pred utakmicu sa Trentom. Oslabljeni smo, ali, ponavljam, očekujem veliku borbu i bolju igru u odbrani, što je osnovni preduslov da ostvarimo pobedu u Italiji - kaže Filipovski.

RADOVANOVIĆ ZA BUDUĆNOST

VELIKI broj povređenih igrača otvorio je prostor Partizanovim juniorima. U meču protiv Zadra na terenu su bili Lazar Stefanović, Đorđije Jovanović i Nikola Radovanović, koji je za 12 minuta dao dovoljno povoda da se o njemu razmišlja kao o budućnosti kluba.

Igrao je solidno u odbrani, predstavljao stalnu pretnju u skoku pod košem protivnika i u završnici pogodio trojku za nadu crno-belih.

Partizan bi pobedom protiv Trenta mogao da osigura plasman u četvrtfinale Evrokupa, pod uslovom da Metropolitan u Parizu savlada Lokomotivu. Može i da završi evropski put ukoliko izgubi razlikom većom od 28 poena, a francuski tim trijumfuje. U slučaju da Lokomotiva slavi u Parizu, situacija u F grupi biće razrešena u poslednjem kolu Top 16 faze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!