ZVEZDA NIJE FAVORIT Van stroja kreatori igre Volden, Hol i Kolom, kao i centar Noko

V. P.

09. 02. 2021. u 23:32

VIRUSNA infekcija toliko je proredila redove Crvene zvezde da se o timu trenera Dejana Radonjića ne može govoriti kao o glavnom favoritu na predstojećem završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu (11- 14. februar).

ЗВЕЗДА НИЈЕ ФАВОРИТ Ван строја креатори игре Волден, Хол и Колом, као и центар Ноко

FOTO: ABA liga

Korona je najpre iz stroja izbacila Korija Voldena, koji je ostao van sastava za utakmicu sa Megom, 1. februara. Potom su na testiranjima pozitivne nalaze dobila još trojica stranaca - plejmejkeri Lengston Hol i Kino Kolom, takođe i centar Lendri Noko.

Bez trija Volden - Hol - Kolom, na kojem se bazira 95 odsto organizacije igre, crveno-beli će se u borbi za "Žućkovu levicu" oslanjati na čistu improvizaciju. Kao jedini pravi kreator ostaje mladi Aleksa Uskoković, koji je ove sezone odigrao ukupno 109 minuta u mečevima Evrolige i ABA lige.

Izvesno je da će plejmejkerske dužnosti prinudno preuzimati Dejan Davidovac, kome nije strana ta uloga, takođe i Džordan Lojd koji će, osim primarnog poenterskog posla, više učestvovati u kreaciji napada. Zbog izostanka Voldena, verovatno ćemo u petorci viđati Lojda i Ognjena Dobrića, što je retko bio slučaj u dosadašnjem delu sezone.

Zvezdu u četvrtfinalu Kupa Koraća čeka duel sa Radničkim iz Kragujevca, u četvrtak u velikoj dvorani SPENS (21.00). Bez obzira na desetkovan sastav uoči završnice nacionalnog kupa, sve osim rutinske pobede crveno-belih predstavljalo bi senzaciju.

Ako preskoči prvu prepreku, u subotnjem polufinalu sastala bi se sa boljim iz četvrtfinalnog susreta Partizana i čačanskog Borca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri