JOVANOVIĆ: Zaustaviti tranziciju Cibone

Novosti online

23. 01. 2021. u 11:01

HALA sportova Ranko Žeravica u nedelju u podne biće mesto dvoboja 16. kola ABA lige u kome se sastaju Mega i Cibona. Trener domaće ekipe Vladimir Jovanović upozorava pred taj meč da njegova ekipa mora da spreči tranziciju i poene iz drugog napada vukova sa Tušanjca.

ЈОВАНОВИЋ: Зауставити транзицију Цибоне

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

- Igramo protiv jako dobrog tima koji je pretrpeo promene u odnosu na početak sezone. Dolaskom Markote, Planinića i Rejnoldsa dobili su iskustvo i kvalitet, pogotovo na pozicijama jedan i pet. To je ekipa koja poseduje napadački arsenal, odlikuje ih kvalitetna tranzicija, pokušavaju da valorizuju sav svoj talenat. Jako su brzi i uporni, što su pokazali i u prvoj utakmici u Zagrebu gde su posle naše odlične igre u prvoj četvrtini i velikog vođstva, pre svega svojim najvećim kvalitetom trčanjem, uspeli da se vrate u egal utakmicu - rekao je Jovanović za klupski sajt.

Košarkaši Mege pobedom u Zadru u prošlom kolu vratili su se na pobednički kolosek pa će utakmica protiv Cibone biti prilika da ostvare 11. pobedu u regionalnom takmičenju.

- Naša prva i osnovna ideja je da im ne dozvolimo tranziciju i poene iz drugog napada. Moramo pre svega da budemo okrenuti sebi i da brinemo o svojoj igri u odbrani i napadu, kao da pokušamo da uspostavimo neke standarde sa povišenom energijom i intezitetom, što je veoma bitno ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata - izjavio je trener Mege.

Plejmejker Mege Mihailo Jovičić kome 22. rođendan pada upravo u nedelju, istakao da njegovu ekipi očekuje fizički zahtevan meč protiv Cibone.

- U nedelju nas čeka bitna utakmica protiv ekipe Cibone. Moramo da odigramo kvalitetnu odbranu i pametan napad, kao i u prethodnom kolu. Cibona je dovela par pojačanja u odnosu na prvi deo sezone, i sigurno nas očekuje fizički zahtevan meč, ali verujem da uz dobru energiju možemo da dođemo do nove pobede - izjavio je Jovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)