KAKO JE SPAS STIGAO U POSLEDNJI ČAS: Zvezda kroz iglene uše protiv SC Derbija, zaorilo se "uprava napolje"

V. Preradović

15. 04. 2024. u 21:10

KAŽNjENA je Crvena zvezda za katastrofalan poraz od Efesa skromnom posetom na otvaranju plej-ofa ABA lige. Umalo je kažnjena i senzacionalnim porazom od SC Derbija, u ovom duelu boljeg tima.

КАКО ЈЕ СПАС СТИГАО У ПОСЛЕДЊИ ЧАС: Звезда кроз иглене уше против СЦ Дербија, заорило се управа напоље

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Izvukla se iz ponora dubokog 18 poena zaostatka i na jedvite jade izbegla drugu blamažu u nizu (83:81). Narednog ponedeljka u „Morači“ imaće meč-loptu za plasman u polufinale.

Tamo gde su crveno-beli stali na kraju Evrolige, nastavili su na početku plej-ofa ABA lige. Razlika je u tome što ovog puta protiv sebe nisu imali Efes, već Studentski centar. I protiv ekipe sa kratkim stažom u regionalnoj košarci izgledali su kao grupa rekreativaca. Razlika je u tome što trener Sferopulos vodi skupo plaćenu rekreativnu družinu, kojoj je protiv osmog tima na tabeli potrebno više od pet minuta za koš iz igre.

U stanju je da u tom kratkom intervalu izgubi pet lopti, da primi četiri poena za četiri sekunde u finišu poluvremena, da promaši 12 od 16 trojki, da dozvoli da je proguta nervoza protiv protivnika sa jedinom ambicijom da što skuplje proda svoju kožu. Nešto više od 3.000 gledalaca u „Areni“ mirno je posmatralo očajnu igru svog tima, verujući da nastavak donosi nešto sasvim drugačije.

Bili su u velikoj zabludi. „Studentima“ je proradila trojka na amatersku Zvezdinu odbranu sa konstantnim preuzimanjima i zakasnelim rotacijama. Crveno-belima je voda ušla u uši još na Bosforu, u 24. minutu ove utakmice davili su se na minus 18. Teodosić i Nedović utrkivali su se u nerezonskim pokušajima da vrate svoj tim u meč po hitnom postupku, destruktivno uticali na igru bez traga trenerskog pečata. Takođe i bez ikakvog doprinosa Gedraitisa, Hange, Dos Santosa, Gilespija, Tompkinsa… Nabrajanje bi moglo da se oduži.

SFEROPULOS: POKAZALI KARAKTER

TRENER Crvene zvezde Janis Sferopulos:

- Najvažnije je da smo poveli. Nismo imali dobru utakmicu, ali su igrači pokazali da imaju jak karakter i srce da se vrate posle minus 18. Čestitam im na tome. Derbi je poznat kao tim koji puni reket i dozvoljava šuteve spolja. Promašili smo mnogo otvorenih šuteva za tri poena, posebno u prvom poluvremenu, i postali smo nervozni. Iz te nervoze smo izgubili 11 lopti. U poslednjih 15 minuta smo se polako vraćali, naši igrači su odbili da izgube i borili se do kraja. Nije bilo psihološki lako posle utakmice sa Efesom, pritisak u plej-ofu je na domaćem timu. Očigledno je da moramo bolje.

Trener SC Derbija Dejan Jakara:

- Ne bi bilo nezasluženo da smo mi pobedili, na kraju je ipak isplivao kvalitet Zvezde. Dozvolili smo devet ofanzivnih skokova i primili sedam trojki.

Prvi put u sezoni nakratko se zaorilo „uprava napolje“ dok su crveno-beli stihijski pokušavali da eskiviraju najteži šamar otkad je ova ekipa na okupu. Trojke Teodosića, Davidovca i Nedovića približile su ih na tri razlike i okrenule publiku ka podršci igračima u poslednja tri minuta.

Devet vezanih poena Nedovića, trojka Hange na 1:27 za prvo vođstvo od 1:0, pogođena tri od četiri penala Davidovca, tri sekunde pre kraja i napad SC Derbija za pobedu. Mladi Bogavac promašio je dvojku za produžetak, favorit se provukao kroz iglene uši, ali ovakva pobeda nije utešila publiku. Skandiranje „uprava napolje“ još jednom je odjeknulo u „Areni“.

C. ZVEZDA - SC DERBI 83:81 (15:21, 15:19, 19:24, 34:17)

DVORANA „Beogradska arena“. Gledalaca: 3.324. Sudije: Nedović, Kardum, Mustapić.

C. ZVEZDA: Teodosić 17 (1/3 za dva, 3/11 za tri, 8 as), Hanga 7, Tompkins 2, Davidovac 13 (2/4 za tri), Mitrović 14 (6/7 za dva, 6 sk), Lazić 6, Bolomboj 6 (9 sk), Ilić, Nedović 13 (1/6 za dva, 3/6 za tri, 6 as), Gedraitis (0/4 za tri), Gilespi, Dos Santos 5 (1/4 za tri).

SC DERBI: Bogavac 11, Pavlićević 11, Vučeljić, Hadžibegović 7, Baćović 6, Ivišić 14 (5 sk), Dokins 8, Drobnjak 10, Drežnjak 3, Kapusta 7, Mirković 4.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?