NIJE USPEO KAO KOŠARKAŠ: Evo šta sad radi dečko visok 231 centimetara koji je mnogo obećavao

Novosti online

26. 12. 2023. u 17:42

IME Robert Bobrocki vam verovatno ne znači puno. Ipak, ovaj 231 centimar visoki Rumun je pre osam godina bio pravi košarkaški hit.

НИЈЕ УСПЕО КАО КОШАРКАШ: Ево шта сад ради дечко висок 231 центиметара који је много обећавао

Foto: Printskrin Youtube/MaxPreps

Bio je dominantan u mlađim kategorijama, zakucavao je bez skoka i predviđala mu se NBA karijera. No, on nije uspeo u igri pod obručima.

Igrao je u italijanskog Stela Azuri, potom je s 15 godina otišao u SAD gde je nastupao za srednju školu Ženeva, potom je branio boje Sent Džona i Ročestera.

Bobrocki je karijeru morao rano da prekine zbog zdravstvenih problema koji su uzrokovani naglim rastom. Kosti mu se nisu dovoljno razvile, a na svoju visinu od 231 centimetar imao je manje od 100 kilograma. Takođe, skolioza (kriva kičma) mu je sve više postajala vidljiva. Kičma je bila oštećena, a imao je problema i sa donjim delom leđa.

Robert nije uspeo da u košarci, ali je i dalje u Sjedinjenim Američkim Državam, gde vodi jedan podkast. Govori čak četiri jezika (engleski, italijanski, mađarski i rumunski).

Njegov otac Zigmond je bivši košarkaš visok 217 centimetara, a majka je bivša rukometašica i odbojkašica, visoka 188 centimetara. Robert ju je prerastao kada je imao samo devet godina.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije