PETICA NE POPRAVLJA PROSEK: Bez značajnih pomaka u igri Zvezde u petoj pobedi u Evroligi

V. Preradović

15. 12. 2023. u 14:22

ALBA je prošle sezone u Beogradu saplela Crvenu zvezdu u delikatnom trenutku borbe za plej-of. Sada nije bila u stanju da to ponovi, ali igra srpskog tima u relaksirajućoj pobedi nad timom koji bitiše u Evroligi samo na bazi promašene strategije o prisustvu na nemačkom tržištu, nije mogla da ubedi navijače da će sezonske karte dobiti plej-of vrednost.

ПЕТИЦА НЕ ПОПРАВЉА ПРОСЕК: Без значајних помака у игри Звезде у петој победи у Евролиги

Foto: Evroliga

Nemanja Nedović je jedan od igrača iz male grupe koji su do sada naučili dijalog svoje uloge u nezavršenom scenariju trenera Janisa Sferopulosa. U ovom meču je igrao po modelu beka kakav je potreban timu, isto se može reći i za Rokasa Gedraitisa i Miloša Teodosića, ali je problem u tome što ova trojica čine većinu te grupe igrača sa ocenama iznad dvojke na skali od keca do petice. U njoj su još Luka Mitrović i Džoel Bolomboj.

- Ovu utakmicu smo morali da dobijemo, ali ovaj nivo igre je nedovoljan za ispunjenje klupskog cilja u Evroligi - iskreno je konstatovao Nedović nakon pete pobede u 14 mečeva, pete pred svojim navijačima koji većinski i dalje ne gube veru da će se žabac pretvoriti u princa.

Šabaz Nejpir je posle utakmice odbio da komentariše kritike na račun svoje igre. Njegovo legitimno pravo, ali je za brigu opaska da nije u svom ritmu zbog povrede nosa. Svako sa skupo plaćenom ulaznicom sugerisao bi najplaćenijem igraču tima da pogleda snimke svojih izdanja pre nego što je dobio nehotičan udarac od Tajlera Dorsija u meču sa Fenerbahčeom.

- Potrebno je vreme, ne brinem za ono što drugi govore. Jednom kada uđem u ritam, biće drugačije. Na kraju krajeva, dok god pobeđujemo nije me briga koliko sam poena postigao - rekao je Nejpir, kao da pobede u dosadašnjem toku sezone nisu mnogo ređe od poraza.

HANGA SPREMAN ZA REAL

CRVENOJ zvezdi će uskoro ponestati izgovora u povređenim igračima za krajnje neubedljiv učinak u dosadašnjem delu evroligaške sezone.

Adam Hanga nije bio u sastavu za utakmicu sa Albom, ali su velike šanse da će biti spreman da pomogne saigračima u meču sa Realom, aktuelnim šampionom i liderom na tabeli. Tegobe sa kolenom su sanirane, tako da bi njegova svestranost mogla da bude od ogromnog značaja u duelu sa najboljim timom Evrolige.

Vreme je za Zvezdu trenutno najskuplja roba. Mora što pre da počne da pobeđuje u serijam ili će uskoro igrati revijalne utakmice sa najskupljim timom u klupskoj istoriji.

- Sada smo na skoru 5-9, ostalo je još mnogo utakmica. Da se sezona završava danas, ne bi bilo šanse. Ako dođete do plej-ofa, onda kreće nova sezona - barata Nejpir rečima koje ne znače mnogo.

Ono što bi značilo mnogo je pobeda nad Realom 19. decembra u prvom meču duplog programa naredne sedmice, drugi je dva dana kasnije sa Makabijem u praznoj dvorani „Aleksandar Nikolić“. Da li je realno? Nije. Da li je moguće? Jeste.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)