NAPOKON MALO CRNO-BELOG DIMA: Francuski NBA plejmejker (samo) u mislima Obradovića

V. P.

04. 08. 2023. u 20:28

OTKAD je Nikola Mirotić isfintirao dogovor sa Partizanom, nije bilo transfer vatre u blizini Humske. Pojavilo se nešto malo dima nakon što je francuski „Ekip“ plasirao informaciju da su crno-beli zainteresovani za Franka Nilikinu, ali nisu jedini…

НАПОКОН МАЛО ЦРНО-БЕЛОГ ДИМА: Француски НБА плејмејкер (само) у мислима Обрадовића

Foto FIBA

Evropsku konkurenciju za 25-godišnjeg plejmejkera imaju u Asvelu, koji je navodno poslao konkretnu ponudu reprezentativcu „trikolora“. Nilikina je prethodne dve sezone proveo u Dalasu, ali sa sporednom ulogom u timu koji pripada Luki Dončiću. U poslednjoj je nastupio na 47 mečeva i za prosečno 13 minuta na terenu beležio 2,9 poena, 1,3 skoka i 1,2 asistencije.

Nakon što je 2016. doneo Francuskoj zlato na juniorskom Evrobasketu (u finalu postigao 31 poen), Njujork Niksi su se neoprezno zaleteli i iduće godine pokupili Nilikinu kao (pre)visokog osmog pika na NBA draftu. Tokom prve tri sezone u najboljoj ligi sveta igrao je više od 20 minuta po utakmici, ali nije opravdao poverenje Niksa, poznatih po brojnim promašajima prilikom izbora igrača na draftu.

EGZUM: PARTIZAN ZAUVEK

DANTE Egzum se rastao od Partizana posle jedne sezone kako bi se vratio u NBA kao igrač Dalasa. Osetio je potrebu da se zahvali crno-belima:

- Ni sam ne znam gde da počnem, toliko emocija i uspomena! Partizanu i neverovatnim navijačima - hvala vam što ste me prihvatili, podržavali i verovali mi tokom čitave sezone. Bilo je uspona i padova, pobeda i poraza, zahvalan sam što je ovo bio deo mog puta. Počastvovan sam što sam imao ulogu u osvajanju nove titule, energija i ljubav koju sam dobio ovde nisam video nigde drugde, zauvek ću to pamtiti - napisao je na svom Instagram profilu.

Možda ih je zavaralo to što je u tom juniorskom finalu pogodio sedam trojki iz deset pokušaja. Nilikina nikad nije bio kvalitetan šuter, niti će to postati, dok se njegove plejmejkekrske sposobnosti mogu, u najboljem slučaju, svrstati u kategoriju prosečnih. Njegova najveća vrlina leži u atletskim aspektima igre, veoma je snažan, pokretan, ima duge ruke. Sve što je potrebno za epitet vrhunskog defanzivca i po NBA standardima.

Zbog toga i dalje ima želju da se izbori za novu šansu preko Atlantika. Ukoliko ne bude interesovanja nekog NBA tima, okrenuće se evroligaškim opcijama. Asvel želi što više domaćih igrača, vratio je u domovinu Timotija Luvavua i poslao ponudu Nilikini. Partizan za sada nije otišao dalje od ispitivanja terena.

Avgust se ubrzano odmotava, a jadranski šampion je i dalje na samo dva pojačanja (Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka). Planira još tri, na pozicijama plejmejkera, krilnog centra i centra.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić uživa u zasluženom odmoru i to kako...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)