EFES JE ŠAMPION TURSKE: Sjani Vasilije Micić vodio klub iz Istanbula do titule

Tanjug

17. 06. 2023. u 20:24

KOŠARKAŠI Efesa osvojili su 16. titulu prvaka Turske pošto su u trećem meču finalne serije kao gosti pobedili Pinar Karšijaku 83:74 (28:27, 20:19, 16:17, 19:11) i tako trijumfovali sa 3:0.

ЕФЕС ЈЕ ШАМПИОН ТУРСКЕ: Сјани Василије Мицић водио клуб из Истанбула до титуле

FOTO: M. Vukadinović

Na ovoj utakmici blistao je Vasilije Micić koji je najzaslužniji što su "pivari" osvojili već u Izmiru.

Srpski reprezentativac je meč završio sa 29 poena, Šejn Larkin je dodao 15, Rodrig Buboa 11. Kod domaćina najviše se istakao Vito Braun sa 21 poenom, pratio ga je Erik Mekolum sa 18.

Dugogodišnji trener Efesa, Ergin Ataman, tako se trijumfalno oprostio od kluba sa kojim je dva puta osvojio Evroligu (2021. i 2022) i četiri puta titulu prvaka Turske. On će od sledeće sezone biti trener Panatinaikosa.

Ko će ga naslediti na klupi istanbulskog velikana ostaje da vidi. U poslednje se vreme se piše da bi to mogao da bude sadašnji strateg Turk Telekoma Erdem Džan.

BONUS VIDEO: Hoće neko na basket: Sa Kule Beograd upućena čestitka Nikoli Jokiću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije