MEGIN BISER ZA 1. KRUG: Ugledni ESPN stavio Nikolu Đurišića na 18. mesto za NBA draft 2024. godine

G. K.

24. 02. 2023. u 14:36

MADA je NBA draft za 2024. godinu tek za 16 meseci, američki analitičari ne sede skrštenih ruku, već uveliko rangiraju potencijalne pikove koji bi mogli da obeleže novu epohu najjače košarkaške lige sveta. Među njima, na visokoj 18. poziciji prve runde kotira se Nikola Đurišić (19), novi biser iz Megine fabrike talenata.

МЕГИН БИСЕР ЗА 1. КРУГ: Угледни ЕСПН ставио Николу Ђуришића на 18. место за НБА драфт 2024. године

FOTO: ABA liga

Prema projekciji uglednog ESPN, momak rođen u Gentu koji ove godine u dresu novobeogradske ekipe igra prvu seniorsku sezonu, viđen je da posle Timotija Luvavua, Goge Bitadzea i Nikole Jovića bude četvrti Megin izbor prve runde, a ujedno zajedno sa Bitadzeom najbolje rangiran.

Sin naše proslavljene odbojkašice Vesne Čitaković u debitantskoj sezoni ima velike zdravstvene probleme zbog kojih je u regionalnoj ABA ligi odigrao tek 15 utakmica, uz prosek od 12,2 poena, 2,7 skokova i 3,3 asistencija i sva je prilika da će zbog toga promeniti prvobitne planove i preskočiti ovoletošnji draft, koji je na programu 22. juna (iako po starosnoj granici ima pravo da se prijavi na njega).

- Neki plan je da sledećeg leta izađem na draft, ali to je još daleko i trenutno ne razmišljam o tome - rekao je Đurišić za "Novosti" pred početak aktuelne takmičarske godine.

Đurišić je pažnju zavredeo na završnom turniru juniorske Evrolige, koji se proletos održao u Beogradu i gde je poneo epitet najkorisnijeg igrača (MVP). U Hali sportova "Ranko Žeravica" je tih dana bilo prisutno oko četrdesetak NBA skauta, koji su do poslednje stranice ispunili teftere i svojim poslodavcima podneli iscrpne izveštaje.

IZBOR ESPN ZA DRAFT 2024.

1. Matas Buzelis (San Antonio)

2. Kodi Vilijams (Šarlot)

3. Zakari Rizašer (Detroit)

4. Džastin Edvards (Hjuston)

5. Ajzea Kolijer (Čikago)

6. Ron Holand (Juta)

7. Di-Džej Vagner (Vašington)

8. Bilal Kulibali (Indijana)

9. Kvame Evans (Nju Orleans)

10. Broni Džejms (Orlando)

------------------

18. Nikola Đurišić (Dalas)

- Znam da je mnogo važnih ljudi bilo tih dana u Beogradu, ali se ne opterećujem time. Za sve postoji vreme i mesto, a sada sam koncentrisan samo na Megu - dodao je Đurišić za naš list.

Zasada, pravo na 18. pik polaže Dalas i ukoliko tako ostane do izborne noći, Đurišić bi epizodu preko Atlantika mogao da započne u timu sa Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom, nekim od najvećih zvezda lige.

Inače, interesantno je da je generacija sa Đurišićem i sin Lebrona Džejmsa, Broni, kojem se prognozira izbor u prvih deset, dok je prva pozicija rezervisana za američkog đaka litvanskih korena, Matasa Buzelisa.

Đurišić bi dogodine mogao da postane ukupno 16 košarkaš koji je direktno iz Mege draftovan (naravno, nisu svi uspeli da tamo naprave uspešne karijere) i tako se pridruži grupi igrača koju čine: Milovan Rakovac, Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, Timoti Luvavu, Ivica Zubac, Rade Zagorac, Vlatko Čančar, Ognjen Jaramaz, Alfa Kaba, Goga Bitadze, Marko Simonović, Filip Petrušev, Nikola Jović i Karlo Matković

VEMBANjAMA PREDVODI OVOGODIŠNjI IZBOR

IZBOR za ovogodišnji draft je već određen i na njemu će klubovi da se otimaju za francusko čudo prirode, Viktora Vembanjamu. Momak iz Nantera ove sezone u dresu Metropolitana ima ličnu statistiku od 22,2 poena, 9,5 skokova i 2,3 asistencije i izvesno je da će biti prvi pik.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu