"MORALI SMO HITNO DA REAGUJEMO" Svetislav Pešić pred Belgija - Srbija: Rival ima veće iskustvo, ali...

Tanjug

27. 11. 2021. u 20:15

SELEKTOR košarkaša Srbije Svetislav Pešić izjavio je da našu selekciju sutra u gostima protiv Belgije očekuje vrlo neizvesna utakmica.

МОРАЛИ СМО ХИТНО ДА РЕАГУЈЕМО Светислав Пешић пред Белгија - Србија: Ривал има веће искуство, али...

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

Iskusni stručnjak je istakao da narednog rivala "orlova" krasi disciplina i dobra organizacija igre.

- Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, koji nastupaju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju - rekao je Pešić uoči druge utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i dodao:

- Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati.

Govorio je potom i o Alenu Smailagiću koji će propustiti ovaj duel, ali se dotakao i Filipa Petruševa koji je veliko pojačanje za našu selekciju na ovom susretu.

- Smailagić neće moći da igra zbog povrede, zbog toga smo reagovali i priključili Petruševa. Videćemo koliko ćemo moći da na njega računamo, jer je praktično došao sinoć, danas će trenirati sa ekipom. NJega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuzetno važna, nego jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo - poručio je Pešić, a preneo sajt KSS.

KSS

Alen Smailagić

Centar Dušan Ristić istakao je da je Belgija dobra i disciplinovana ekipa.

- Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku na utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel, očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu - rekao je centar Fuelabrade.

Utakmica između Belgije i Srbije igra se sutra u Monsu od 15.30 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)