ŠTA RADI OVAJ DEČKO! Dušan Vlahović zadivio Italiju novom majstorijom o kojoj drugi mogu samo da maštaju (VIDEO)

D. N.

27. 11. 2021. u 16:44

DUŠAN Vlahović je svojim bravurama ponovo zadivio Italiju.

ШТА РАДИ ОВАЈ ДЕЧКО! Душан Влаховић задивио Италију новом мајсторијом о којој други могу само да маштају (ВИДЕО)

streamja

U subotu su se sastali 12-plasirani Emoli i Vlahovićeva Fiorentina koja je u taj meč 14. kola Serija A ušla kao šesta na tabeli.

Domaćin je zadavao prilične probleme ekipi iz Firence, imao za nijansu veći posed lopte, ali i nešto više šuteva (10:8) do 57. minuta kada je Srbin poslao poruku "E, dosta smo se igrali".

Vlahović je, naime, primio loptu na oko 40 metara od suparničkog gola, oslobodio se prvog čuvara, ali kako mu je on "disao za vratom, a još jedan mu prilazio, morao je da se brzo reši lopte. A to je uradio maestralno, kako mnogi drugi napadači ne bi znali: učio je da mu je jedan od klupskih kolega Saponara, u ofsajdu, ali da je iza njega, skroz uz desnu aut-liniju, Kaljehon u prilici da protrči iza odbrane rivala. I, 21-godišnji Srbin je rešio da baš sa Kaljehonom "presudi" Empoliju.

Dušan Vlahović započinje akciju protiv Empstreamja

Naš mladi golgeter je izdržao fizički duel sa rivalom, a onda savršeno uposlio saigrača koji je krenuo da šparta desnim krilom.

Poslao je Srbin levom nogom loptu na stranu, i to između dvojice suparnika, učinivši to u maniru najboljih veznih igrača na svetu, za koje i važi da imaju vrhunski "pregled igre" koji im i omogućava takva proigravanja. Vlahoviću uopšte nije smetalo što mu to "nije posao". Jer, svoj talenat je iskoristio da na vrhunski način stvori šansu za svoju ekipu:

Dušan Vlahović sjajno proigrava Kaljehona na desnom krilu streamja

Čim je lopta prošla kroz poslednji bedem Empolija, Kaljehon je bio u punom trku po desnom krilu.

A Vlahović? Vlahović se uveliko posvetio sprintu ka šesnaestercu suparnika jer je znao šta sledi...

Vlahović kreće ka golu Empolija posle proigravanja Kaljehona streamja

A usledio je školski završetak akcije:

Hose Kaljehon je odlično iskontrolisao loptu, idealno uposlio našeg internacionalca u kaznenom prostoru Empolija i usledila je golgeterska egzekucija kojom je Fioretina povela sa 0:1 u tom, 57. minutu.

Bio je to čak 28. gol mladog Srbina u 2021. godini kada se radi u Seriji A, i to na njegovom 38. ovogodišnjem takmičarskom nastupu u italijanskom šampionatu.

Ipak, ovaj pogodak nije bio dovoljan da se navijači "viole" raduju i po završetku meča: četiri minuta pre kraja, Empoli koji je krenuo na sve ili ništa - uspeo je da dođe do 1:1 preko Bandinelija, koji je iskoristio ne baš dobru procenu Fiorentininog golmana Teraćiana prilikom centašuta, da bi u 89. Pinemonti, posle tropoteznog kontranapada i idealnog dodavanja s desne strane preokrenuo rezultat na 2:1 za domaćine.

Gde će Dušan Vlahović nastaviti karijeru?

Ovih dana se mnogo piše o tome gde će Dušan Vlahović nastaviti karijeru. 

Prošlog leta, nekoliko klubova je htelo da ga dovede, ali ga je tada Fiorentina zadržala tražeći za transfer 80 miliona. Atletiko Madrid, koji je bio najzainteresovaniji, smatrao je da to nije adekvatna suma, što je i dovelo do toga da Fiorentina zadrži mladu zvezdu, ali je onda usledio šok: Vlahović, koji je ugovorom vezan za 'violu' do 30. juna 2023., nije pristao da se potpiše produžetak te saradnje, pa su se "uzburkale vode" na fudbalskoj pijaci.

Jedna grupih stranih medija tvrde da će Juventus biti njegova naredna destinacija, drugi da će Dušan Vlahović postati deo najjačeg napada na svetu, a treći ove sedmice - da sledi spektakularna selidba u englesku Premijer ligu, zajedno sa još jednim Srbinom.

Podsetimo, Dušan Vlahović je rođen 29. januara 2000. u Beogradu, ponikao je u Partizanu, iz kog je 1. jula 2018. prešao u Fiorentinu kada je njegova tržišna vrednost bila procenjena na milion evra, ali je klub iz Firence platio dvostruko više, da bi obezbedio potpis supertalentovanog napadača kog su hteli i drugi klubovi.

Sada je Vlahović višestruko skuplji, a tome su doprinele i igre u Italiji, ali i u reprezentaciji Srbije, u čijoj je omladinskoj selekciji šest puta bio strelac na 11 utakmica, dok je u "A" timu "orlova" dao sedam golova na 14 mečeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu