JOVANI ARSIĆ URUČEN PASOŠ "EVROPSKOG GRADA SPORTA": Biće lepih vesti iz Tokija

B. GRUJIĆ

07. 05. 2021. u 19:40

JOVANA Arsić, reprezentativka Srbije u veslanju i članica Crvene zvezde, koja je pre tri nedelje izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju i proteklog vikenda u Zagrebu, na prvoj regati Svetskog kupa, osvojila bronzanu medalju u disciplini skul, dobila je u rodnom gradu, Zrenjaninu, pasoš "Evropskog grada sporta".

ЈОВАНИ АРСИЋ УРУЧЕН ПАСОШ ЕВРОПСКОГ ГРАДА СПОРТА: Биће лепих вести из Токија

FOTO: S. Sokolov

Jovana je prva veslačica iz Srbije koja je na ovakvom takmičenju osvojila medalju i svrstala se u red najboljih evropskih veslačica, sa olimpijskom vizom u džepu.

- Drago mi je što Jovana ne zaboravlja svoj grad, a to je podstrek da nastavimo da razvijamo i obezbeđujemo bolje uslove za bavljenje sportom - istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, domaćin prijema u Jovaninu čast.

- Zrenjanin se ponosi veslačem veka, sjajnim olimpijcem Miloradom Stanulovim, i sada Jovanom Arsić, koja je prva osvojila medalju na Svetskom kupu u ženskoj konkurenciji i druga, koja je obezbedila olimpijsku normu, posle dugo godina.

Prezadovoljna postignutim, talentovana veslačica zahvalila se na srdačnom prijemu, navodeći da uvek rado dolazi u svoj rodni grad i da joj je drago što je doprinela popularizaciji veslanja.

- Maksimalno se spremam i koncentrišem za svaku trku i nadam se uspehu u Tokiju - rekla je Jovana, uz napomenu da joj je najbitniji fokus na naporne treninge koji su ključ svakog uspeha.

PODRŠKA OLIMPIJCIMA IZ ZRENJANINA

KAKO je naglasio gradonačelnik Salapura, Zrenjanin će pružiti i dodatnu motivaciju sportistima pred Olimpijske igre i raspisati poseban konkurs na osnovu kojeg će Zrenjanin, kao grad sporta, podržati njihov nastup u Tokiju.

- Oni će u Japanu predstavljati svoju zemlju, ali i grad Zrenjanin, u kojem su rođeni ili za čije klubove nastupaju - naglasio je Salapura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)