LAJPCIG IZNENADIO PSŽ: Juve, Čelsi, Dortmund i Barsa opravdali ulogu favorita

Novosti online

04. 11. 2020. u 23:07

Odigrani su preostali mečevi trećeg kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H, a favoriti su uglavnom bez problema došli do tri boda osim u Lajpcigu gde je domaćin uspeo da iznenadi Pari Sen Žermen.

ЛАЈПЦИГ ИЗНЕНАДИО ПСЖ: Јуве, Челси, Дортмунд и Барса оправдали улогу фаворита

Foto: EPA-EFE/Lluis Gene / POOL

Juventus, Borsija Dortmund i Čelsi su ostvarili sigurne pobede, dok je Barselona imala malo i sreće protiv Dinama iz Kijeva.

Red Bul Lajcig dočekao je Pari Sen Žermen koji je imao status favorita, ali to ne uspeo da dokaže na terenu. 

Bikovi se nisu uplašili gostiju oslabljenih neigranjem Nejmara, iako su Parižani poveli već u šestom minutu golom Di Marije. 

Mogao je Argentinac i da udvostruči prednost svog tima, ali je promašio penal u 16. minutu. Kako to obično biva u fudbalu, kazna je stigla već do poluvremena kada je Nkunku u 42. savladao Navasa i poravnao rezultat na poluvremenu. 

U nastavku je Lajpcig i dalje hrabro igrao, nije domaćin ustuknuo pre Parižanima i to se isplatilo već u 56. minutu kada je Forsbeg bio precizan sa bele tačke za 2:1. Posao domačinu dodatno je bio olakšan kada su Sveci ostali sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Geje u 69. minutu.

Sevilja je sa igračem manje uspela i posle minusa na poluvremenu da dođe do preokreta protiv Krasnodara i osvoji tri velika boda. 

Gost su u 17. minutu poveli preko Sulejmanova, da bi samo četiri minuta kasnije usledio novi šok za domaćina pošto je Berg sa bele tačke duplirao prednost Krasnodara koji je sa prednošću od 2:1 otišao na veliki odmor, pošto je Rakitić smanjio u 42. minutu. 

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Sevilja je ostala sa igračem manje jer je Hesus Navas dobio direktan crveni karton. 

Čak ni to nije sprečilo Andalužane da dođu do sva tri boda u drugom poluvremenu pošto je u roku od tri minuta došlo do potpunog preokreta. 

Prvo En Nesiri izjednačio u 69. minutu, da bi samo tri minuta kasnije isti igrač doneo Sevilji vođstvo. Domaćin je do kraja uspeo da izdrži sa igračem manje i potpuno zasluženo stigne do vođstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista