APSURD LIGE NACIJA: Ekipa sa tri pobede bez Evropskog prvenstva, blizu plasmana reprezentacija bez pobede!

Novosti online

09. 10. 2020. u 13:29

ZAMISLITE ovo - nemate baš nešto mnogo jak tim, dobili ste tešku grupu i ne uspete da osvojite ni bod. Uprkos tome, vi igrate na Evropskom prvenstvu. Da, moguće je!

АПСУРД ЛИГЕ НАЦИЈА: Екипа са три победе без Европског првенства, близу пласмана репрезентација без победе!

FOTO: EPA

UEFA je i to uspela, a ako se Severna Irska plasira na EURO naredne godine, njeno "mezimče" Liga nacija naći će se na ozbiljnom udaru. I to zasluženo!

Reprezentacija Severne Irske u prvom izdanju Lige nacija ni posle pet mečeva ne zna na pobedu, ali se nalazi na samo jedan meč od plasmana na Evropsko prvenstvo.

Kako je to moguće, pitate se? Putem nelogičnih pravila UEFA, eto kako.

Naime, Severna Irska je u jesen 2018. godine igrala u B diviziji Lige nacija u grupi 3 sa Bosnom i Hercegovinom i Austrijom. Učinak - nula pobeda, nula nerešenih, četiri poraza. Gol razlika 2:7.

Ipak, kako su nakon toga igrane kvalifikacije za EURO, sve ekipe koje su se tim putem plasirale na turnir ostavile su prostor za silna pomeranja u plej-ofovima Lige nacija, koji vode na EURO. To se posebno odnosi na prvu i drugu diviziju, gde se nalaze najjače selekcije.

One su svojim plasmanima na EP "očistile" prostor za brojne druge reprezentacije da se nađu u četiri baražna turnira sa po četiri ekipe, a među njima se zbog igranja u B diviziji našla i Severna Irska. Uprkos tome što nemaju nijedan bod!

Recimo, Grčka je u C diviziji imala tri pobede u grupi sa Finskom, Mađarskom i Estonijom, ali nisu stigli do Evropskog prvenstva ni preko kvalifikacija niti su dobili mesto u nekom od četiri baraža...

Severna Irska je sinoć igrala meč protiv Bosne i Hercegovine u polufinalu tog baraža i uspela je da prođe dalje!

Oni su bili bolji posle izvođena jedanaesteraca, što se zvanično vodi kao nerešen rezultat, jer penal serije prema pravilniku FIFA ne spadaju u samu fudbalsku utakmicu, već su način rešavanja pitanja ko ide dalje, kao što je to pre 60 godina bilo bacanje novčića.

Severna Irska je tako izbacila iz baraža reprezentaciju koja je u njihovoj grupi Lige nacija završila na prvom mestu sa tri pobede i jednim nerešenim rezultatom!

U finalu će oni igrati protiv Slovačke, koja je posle penala izbacila Republiku Irsku, a ako i taj meč ode u njihovu korist posle jedanaesteraca, Severna Irska će se prema zvaničnoj statistici na EURO 2021 plasirati bez ijedne pobede!

UEFA je i to uspela da napravi...

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna