TIP ANALIZIRA TRI DERBIJA: Sergej na Kolarova, Murinjo se sveti Mančesteru, sudar prijatelja u Torinu

Novosti online

03. 10. 2020. u 10:00

U NEDELjU od 15 časova, u okviru trećeg kola Serije A, ekipa Lacija, čiji je član Sergej Milinković-Savić, dočekuje Inter Aleksandra Kolarova.

ТИП АНАЛИЗИРА ТРИ ДЕРБИЈА: Сергеј на Коларова, Мурињо се свети Манчестеру, судар пријатеља у Торину

foto: EPA

Obe ekipe ulaze pomalo istrošeno u ovaj duel, zbog toga što su u sredu igrale zaostale mečeve prvog kola.

U poslednjih pet međusobnih utakmica oba tima su zebeležila po dve pobede, dok je u četiri meča u kojima je Lacio bio domaćin, bilo više od tri gola. Antonio Konote, otkako je preuzeo Inter, odigrao je samo dve utakmice protiv Lacija, iz kojih ima polovičan učinak, dok je trener "nebeskoplavih" Simone Inzagi protiv „neroazura“ iz deset duela izašao četiri puta kao pobednik.

Međusobna statistika je na strani Intera, koji je ostvario 72 pobede. Ukupno 58 puta je bilo nerešeno, dok su Rimljani slavili 46 puta.

MANČESTER JUNAJTED I TOTENHEM SASTAJU SE U ENGLESKOJ (NEDELjA, 17.30)

Derbi kola se igra na „Old Trafordu“. Mančester junajted u prethodnih pet duela protiv Totenhema ne zna za poraz. Kada su "crveni đavoli" poslednji put protiv ovog protivnika pognute glave napuštali teren, bila je 2018. godina, a tada je trener ekipe sa „Old Traforda“ bio upravo sadašnji strateg Totenhema Žoze Murinjo.

Portugalac je protiv bivšeg kluba Junajteda odigrao dve utakmice i još nije uspeo da trijumfuje. Sa druge strane, Ole Gunar Solskjer nema poraz u međusobnim duelima.

Ova dva tima do sada su ukupno odigrala 120 međusobnih duela, od čega je Mančester slavio 68 puta, dok je Totenhem pobedio 26, a isto toliko puta je bilo i nerešeno. Obe ekipe nisu dobro startovale ove sezne, jer je Mančester na početku šampionata izgubio od Kristal palasa i ima ukupno 3 boda, dok je Totenhem poslednju utakmicu sa Njukaslom na domaćem terenu odigrao nerešeno i ukupno ima bod više od „crvenih đavola“.

JUVENTUS DOMAĆIN NAPOLIJU U SERIJI A (NEDELjA, 20.45)

Ekipa Napolija dolazi kao lider prvenstva, sa gol razlikom 8:0, u goste aktuelnom šampionu Juventusu (nedelja, 20.45). „Stara dama“ je počela sezonu sa novim trenerom Pirlom, i u prva dva kola osvojila četiri boda.

U poslednjih pet međusobnih duela oba tima su slavila po dva puta, dok je jednom bilo nerešeno. Biće ovo duel dva bivša saigrača Đenara Gatuza i Andree Pirla, koji su zajedno igrali u ekipi Milana, tako da su sve karte otvorene, jer se dobro poznaju.

Ovi klubovi do sada su odigrali 174 meča. Juventus je 82 puta slavio, 49 puta je bilo nerešeno, dok su Napolitanci bili bolji 42 puta.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!