TIP U NOVOM BROJU: Autsajderi drmaju u najjačim ligama

Novosti online

02. 10. 2020. u 10:00

POGLED na čelne pozicije tabela u najboljim evropskim ligama na početku sezone verovatno je drugačiji od onoga na šta su kladioci i ljubitelji fudbala navikli.

ТИП У НОВОМ БРОЈУ: Аутсајдери дрмају у најјачим лигама

Foto: Tip

Na tome, najviše mogu da se zahvale dobroj formi i furioznom startu, inače osrednjih ekipa poput Lestera, Evertona, Hofenhejma, Napolija, i čak i da se prvi mačići u vodu bacaju, teško je ostati imun na odlične partije pružene u uvodnim susretima.

To se pre svega odnosi na liverpulske "karamele", koje pod vođstvom Karla Anćelotija zasada blistaju, imaju tri od tri na početku prvenstva i dele prvo mesto u Premijer ligi na pogon Hamesa Rodrigeza i Dominika Kalverta Luina, koji je je pet puta pogađao u metu. Lidersku poziciju, dele sa "lisicama" iz Lestera, koje su u prošlom kolu deklasirale Mančester siti, vođeni maestralnim Džejmijem Vardijem, koji je poput vina, star i poboljšava se. Lester je u tri kola postigao 12 golova, a za vikend ih očekuje duel sa Vest Hemom, ekipom koju ne krasi defanzivna čvrstina, a slično je i sa Evertonom, koji na "Gudisonu" dočekuje Brajton.

Kada smo već u Engleskoj, ne smemo da propustimo i da pomenemo Reding, koji sa klupe maestralno vodi naš trener Veljko Paunović, i trenutno je bez poraza u Čempionšipu. Uz, to za vikend sve ljubitelje drugoligaškog takmičenja na Ostrvu očekuje poslastica, pošto će Reding igrati protiv Votforda, čiji je trener Vladimir Ivić.

Iznenađujuće dobre rezultate na početku sezone beleži Ren u Francuskoj, i posle uvodnog remija, nanizao je četiri pobede i sedi na vrhu tabele. Za vikend ga čeka Rems, ekipa sa jednim bodom iz pet kola.

Ni Nemačka nije izuzetak u kategoriji neočekivanih lidera, pošto se sa dve pobede na prvom mestu Bundeslige nalazi Hofenhajm. Na tom mestu je najviše zahvaljujući prošlonedeljnom "torpediranju" evropskog prvaka Bajern iz Minhena (4:1),

U Italiji možda i najmanje neočekivan raspored na tabeli, pošto je slab start ostalih i preskakanje prvog kola Lacija, Atalante i Intera, iskoristio Napoli. Ekipa Đenara Gatuza u prva dva susreta nije primila gol, a postigla je osam.

STREDA BEZ PREMCA U SLOVAČKOJ

Posle osam kola blago iznenađenje je napravila Dunajska Streda u slovačkom prvenstvu. Tim koji je zbog mađarskog uticaja, pandan našem TSC, zasada nema poraz, i iza sebe je ostavio Slovan i Žilinu, koji su proteklih sezona imali više uspeha.

RASPORED OVOG VIKENDA

subota

EVERTON - Brajton

Ajntraht - HOFENHAJM

nedelja

LESTER - Vest Hem

REN - Rems

Juventus - NAPOLI


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)