NAJLUĐI MEČ SEZONE! Partizan izgubio od Čukaričkog, sa "-7" stiže na večiti derbi, a to nije jedini problem! (VIDEO)

Novosti online

14. 04. 2024. u 21:19 >> 22:11

Partizan ne samo da je izgubio derbi 30. kola Superlige Srbije, poslednji pred plej-of, u kome se osam najboljih timova bori za što bolji plasman i odlazak na evro-scenu, već su kao domine pala još neka nadanja crno-belih. Najpre, taj njihov poraz, i to od 3:2 na gostovanju Čukaričkog uz čak tri gola posle 90. minuta, doveo je do toga da će ekipa trenera Igora Duljaja predstojeće subote doći u goste Crvenoj zvezdi sa čak sedam bodova zaostatka, a drugo - Duljaj tada neće moći da vodi ekipu, uzdrmanu i jednom povredom.

НАЈЛУЂИ МЕЧ СЕЗОНЕ! Партизан изгубио од Чукаричког, са -7 стиже на вечити дерби, а то није једини проблем! (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

No, krenimo redom.


Da se stvari na Banovom brdu baš i neće odvijati kako je tim iz Humske želeo, nagovestio je prvi minut kada je u jednom sudaru, istrčavajući van kaznenog prostora zbog ne baš idealne pozicije saigrača iz odbrane, povredu kolena doživeo golman Partizana, Aleksandar Jovanović.


Izdržao je on još nešđto više od pola sata među stativama, davao sve od sebe, ali em je kapitulirao jednom, em nije mogao da nastavi sa bravurama (imao ih je i ovog puta) kao kada je ranije tokom sedmice odveo klub u polufinale Kupa.


A kapitulirao je jer je Čukarički, prosto, bio bolji, konkretniji i skoro sve vreme opasniji. Njegov golman, Filip Samurović, maltene nije imao posla, dok je u 28. minutu Jovanovića savladao Vinisijus Melo. Učinio je to kada se agilni Đorđe Ivanović, bivši igrač Partizana, probio po desnom krilu, ubacio ka bližoj stativi gde je Docić lukavo prosledio loptu levo od sebe, a pomenuti strelac to i postao rutinskom realizacijom.

Besneo je u međuvremenu Igor Duljaj, jer su se ređale povrede njegovih igrača, pa je dobio žuti karton - ispostavilo se kobni, imajući u vidu da zbog njega neće moći da vodi ekipu na "večitom derbiju". Što se tiče njegove ekipe, ona je pripretila pred kraj poluvremena kada je Bojan Kovačević loptu poslao na gornju ivicu prečke, da bi drugi deo meča počela u podređenom položaju.

Naime, sve bolje organizovana odbrana "brđana" em je zaustavljala nalete suparnika, em mu dodatno ljuljala samopouzdanje jer je vreme proticalo, a onda se desio i novi šok za Partizan.

U 51. minutu Kanute je pogrešio na sredini, Čukarički izveo kontranapad koji, isprva, nije delovao idealno, ali crno-beli nisu uspeli da dobro ispucaju loptu: pogođen je Ivanović, pred kog se lopta namestila baš gde treba a onda je on lagano matirao Krunića, rezervnog golmana Partizana - 2:0.

Čitavih 20-ak minuta (uz sve utrošene izmene za kojima je posegao Duljaj) se čekalo da crno-beli priprete "brđanima", a kad bi to i uspevali, kao kada je Stojković bio vrlo brzo da postigne gol glavom, desila bi se maestralna odbrana Samurovića.

A onda, potpuna ludnica u završnici.

U 90. minutu je Severina majstorski poslao loptu "iz prve" u mrežu domaćih, sa ruba kaznenog prostora...

... a dva minuta kasnije na 2:2 je izjednačio Samed Baždar, posle izuzetne asistencije rezerviste Nikolića, glavom, unazad:

Ponadali su se crno-beli da mogu i do celog plena, ali su i bez boda potom ostali jer je na drugoj strani terena, u jeku velike inicijative crno-belih, Đorđe Ivanović protutnjao po levom krilu, a na njegov idealan centaršut Bojica Nikčević glavom dao gol za spektakularni kraj meča i pobedu Čukaričkog.

Bio je to gol za senzaciju, ali za, zapravo, treći uzastopni trijumf "brđana" na svom terenu protiv Partizana, dok je crno-belima taj gol samo uvećao glavobolje pred večiti derbi na "Marakani".

KRAJ! Čukarički - Partizan 3:2

90+3 - Šta se ovo dešava? Bojica Nikčević - 3:2 za Čukarički! Da li je moguće!?

90'+2 - Samed Baždar gol za Partizan - 2:2!

90' - Kakav gol Severine! Smanjio je Partizan na 2:1! Izbacio je loptu Vukašin Jovanović iz kaznenog protora domaćih, ali samo na 17 metara, gde ju je sačekao Ksander Severina i "iz prve" poslao projektil u mrežu Čuke!

88' - Nova šansa za Čukarički! Endijae se probio po levoj strani, šutirao u bliži ugao, Krunić mu je odbranio, a potom je "Čuka" izborila korner.

86' - Nastavlja se glasna podrška crno-belima od njihovih navijača, ali... ne samo da oni ne reaguju kako gostujuća publika to priželjkuje, nego je Čukarički sada bio u vrlo dobroj prilici da možda i treći gol da. Kovač se, međutim, nije idealno snašao.

83' - Probao je Nato da pripreti, poslao je loptu iz slobodnog udarca pokraj živog zida, ali i pored gola "Čuke"

80' - Strelac prvog gola i pokretač akcije za drugi, Vinisijus Melo, izlazi, menja ga Ibrahima Endijae. Izlazi i njegov saigrač Docić, umesto kog je ušao Kovač.

75' - Kakva odbrana Filipa Samurovića! Za TV špice! Ubacio se Stojković u napad crno-belih, glavom gađao u levu stranu, visoko, a Samurović se bacio u svoju desnu stranu i maestralno zaustavio taj šut.

74' - Golman Samurović, koji nije imao mnogo posla na ovom meču (Zahid mu je pripretio na startu, jednom su crno-beli pogodili gornju ivicu prečke) hvata loptu koju je uputio Natho iz prekida.

72' - Nikčević, samo što je ušao u igru za Čukarički, dobija žuti karton. Natho, sa čalmom oko glave, izvešće taj slobodnjak, sa oko 35 metara iskosa s desne strane.

69' - Sudar glavama dvojice igrača, Melo i Kovačević (i Natho se tu našao). Bolje je prošao strelac prvog gola, ukazuje se pomoć štoperu crno-belih, dok je i Natho van terena trenutno. Meč se nastavlja...

68' - Konačno da i "grobari" imaju razloga da pomisle da će njihovi ljubimci dati gol! Nemanja Nikolić se našao u poziciji da postigne gol, ali je dosuđen njegov prekršaj u napadu. Ipak, posle duže vremena crno-beli su stvorili akciju koja je obradovala njihove navijače. Da li je to početak drugačijih zbivanja na Banovom brdu?

66' - Pripretio je Čukarički sa distance, Stanković je natrčao na odbijenu loptu posle kornera, šutirao sa oko 20 metara, a promašio metu za oko tri, četiri.

65' - "Grobari" pesmom pozivaju svoje ljubimce da daju makar jedan gol (posle bi bilo sve lakše, veruju), ali - za sada ni izbliza nema prilike za crno-bele.

63' - Goh izlazi, Natho na terenu. Igor Duljaj je sve što je mogao "da baci u vatru" - bacio. Da li će to doneti željeni preokret, ostaje da se vidi u preostalih pola sata.

61' - Ne uspevaju crno-beli da probiju bedem "brđana", a loše dodavanje kojim je završena njihova akcija po levom krilu dovela je do toga da jedan od igrača Partizana na drugoj strani napada besno reaguje što lopta nije tamo upućena... Ne ide crno-belima, baš ne ide...

57' - Severina i Ovusu ulaze u igru kod crno-belih, Kanute i Kalulu izlaze.

Trener Partizana Igor Duljaj tokom meča sa Čukaričkim u Superligi / FOTO: FK Partizan

Najnovija vestŠOK ZA PARTIZAN: Igor Duljaj dobio zabranu, ne može da vodi tim protiv Crvene zvezde u utakmici sezone!

52' - Kanute je pogrešio na sredini, Čukarički izveo kontranapad koji, isprva, nije delovao idealno, ali crno-beli nisu uspeli da dobro ispucaju loptu - pogođen je Ivanović, pred kog se lopta namestila baš gde treba a onda je on lagano matirao Krunića, rezervnog golmana Partizana koji je, podsetimo, zamenio povređenog Jovanovića pred kraj prvog poluvremena - 2:0.

51' - Gol za Čukarički! Đorđe Ivanović, kao i prošle godine, daje gol Partizanu (i ne slavi). Vode "brđani" sa 2:0!

46' - Počeo je drugi deo meča i samo nekoliko sekundi kasnije Partizanov Antić dobija žuti karton zbog prekršaja.

Nikolić menja Kastilja u ekipi Partizana. Ofanzivniji će, prilično, biti crno-beli u nastavku.

Kraj poluvremena. Baš, baš burnog!

45+7' - Prečka! Đorđe Ivanović je napravio prekršaj kod bočne ivice kaznenog prostora Čukaričkog gde je oborio Baždara. Zahid je izveo slobodnjak, Bojan Kovačević je glavom zahvatio loptu a ona je očešala gornju ivicu okvira gola!

45' - Zbog tri prekida zbog povreda i jedne izmene, igraće se još sedam minuta u prvom poluvremenu

44' - Adžić opet šutira, sa oko 17 metara ovog puta. Maltene toliko je lopta i otišla preko gola Partizana.

40' - Kakva šansa za Čukarički! Posle greške Kastilja, Đorđe Ivanović je protutnjao po desnom krilu, (preostala) odbrana Partizana vodila računa o strelcu, Melu, a lopta stigla na levu stranu do Luke Adžića. Ovaj je u padu probao da taj zicer iskoristi za 2:0, ali je promašio celu metu

38' - Težak udarac za crno-bele. Golman Aleksandar Jovanović ne može da nastavi, kao što smo najavljivali, jer je povreda bila jača od njegove želje da i dalje pomaže klubu. Mora da izađe iz igre. Miloš Krunić ga menja.

33' - Treći duži prekid a ovom meču, besan je trener crno-belih Igor Duljaj, jer su svi dosadašnji prekidi zbog povreda njegovih igrača. Ovoga puta je u pitanju Kastilju. Ali, izgleda da će moći da nastavi da igra...

29' - Ivanović se probio po desnoj strani, Docić, koji se ubacio kod bližeg ugla peterca sjajno je reagovao - samo je, u letu, "produžio" levom nogom loptu levo od sebe za saigrača koji je došao iz Šarlota i - Vinisijus Melo je onda imao relativno lak posao da matira dosad odličnog (ali i povređenog) Jovanovića.

28' - Gol! Čukarički vodi! Vinisijus Melo!

25' - Žuti karton je dobio igrač domaćih, Docić. Međutim, dugačak centaršut crno-belih iz slobodnjaka nije doneo priliku ekipi trenera Igora Duljaja.

22' - Ivanović je ozbiljno pripretio crno-belima, ispostavilo se naknadno da je bio u ofsajdu, ali je pomenuti igrač Čukaričkog pobegao odbrani gostiju, šutirao sa desne strane, a golman Partizana krajnjim naporom zaustavio njegov niski udarac u bliži ugao.

18' - Adžić je šutirao sa distance ka golu Partizana, lopta je odskočila u petercu, a golman Jovanović je izbacio u stranu.

16' - Partizan je konkretniji, češće unapadu, ali i "Čuka" ima ozbljne namere. Ubacuju se njeni igrači iza zadnje linije crno-belih, no Antić u ovom slučaju - dvaput spasava Partizan pravovremenim intervencijama na rubu kaznenog prostora.

11' - Muku muči golman crno-belih, Jovanović... pitanje je koliko će još moći da brani.

8' - Ozbiljna situacija pred golom "Čuke"! Zahid je šutirao (dok je, ispred njega, u srcu kaznenog prostora, Goh skakutao da ga lopta slučajno ne bi pogodila), no mreža "brđana" je ostala netaknuta.

5' - Čukarički pokušava da sa više igrača na suparničkoj polovini pripreti, ali se vrlo dobro pokazuje odbrana gostiju.

3' - Meč je nastavljen, izgleda da će junak pobede crno-belih u četvrtfinalu Kupa moći da nastavi da brani

1' - Auh! Već polovinom prvog minuta Đorđe Ivanović iz Čukaričkog se u kontri sudario sa golmanom Partizana Aleksandrom Jovanovićem, koji je ostao da se previja na tlu, sa veoma bolnomo grimasom. Izgleda da je levo koleno u pitanju...

1' - Utakmica je počela!

19.14 - Igrači izlaze na teren. Za minut, dva meč će i početi.

19.10 - ZVEZDA POBEDILA PRED VEČITI DERBI! Crveno-beli su spremni za utakmicu sezone

18.13 - Partizan gostuje ekipi koja je samo dvaput ove sezone izgubila u prvenstvu na svom terenu, i to od IMT-a i TSC-a. U poslednjih pet mečeva Superlige, Čukarički ne zna za poraz.

Sastavi

Čukarički: Samurović, Tošić, Docić, Stevanović, Ivanović, Adžić, Sisoko, Jovanović, Stanković, Miladinović, De Meljo

Partizan: Jovanović, Stojković, Antić, Marković, Kovačević, Kastiljo, Kanute, Kalulu, Goh, Zahid, Baždar

Uoči meča

Ovako je u subotu o ovom meču govorio strateg crno-belih Igor Duljaj:

- Mi gledamo kao i na svaku prethodnu utakmicu, meč koji donosi ili odnosi bodove. Nemam prijatna iskustva sa Čukaričkim na njihovom terenu, prošle godine smo uz nemile scene izgubili. Pokušaćemo to da promenimo, termin je odličan, očekujem dosta naših navijača. To je poslednja utakmica pred plej-of, a naš je cilj i zadatak da osvojimo tri boda. Oni su izuzetno opasni posle prekida, imaju odlične izvođače, skakače, na to moramo obratiti pažnju. Nadam se da će teren biti u dobrom stanju i verujem da ukoliko tako bude navijači će otići zadovoljni sa stadiona. - počeo je trener Partizana.

Obradovao je navijače informacijom da je Mateus Saldanja trenirao.

- Svi su u trenažnom procesu, trenirao je Saldanja poslednja dva treninga sa ekipom, razmisliću šta je najbolje posle večerašnjeg treninga i da li će biti u rotaciji. Ne smemo da zaboravimo da imamo igrače sa dva, tri kartona jer nas posle ove utakmice očekuju neke važne. - rekao je bivši igrač Partizana.

Dodao je i da će biti promena u timu.

- Biće par promena, ne mnogo zato što nije baš prijatno ako menjate dosta.

Dodao je koliko je za Partizan važan Bibras Natho.

- Svaki igrač ima svoju ulogu u Partizanu, tako i Natho, čak i protiv Voždovca ste videli, posebno kada je u pitanju njegov poslednji pas. Imamo igrače sa klupe koji mogu da uđu i da promene ritam. Natho ima 36 godina i on i dalje daje svoj maksimum, stižu godine pre ili kasnije, ali je i dalje važan šraf. - zaključio je Duljaj.

BONUS VIDEO: ODBRANjEN PENAL SPASAO PARTIZAN: Jovanović junak crno-belih u Kupu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave