GVARDIOLA - ARTETA: Jedna stvar ubija u pojam Pepovog zemljaka

Novosti online

01. 05. 2023. u 14:59

VIŠE je nego zanimljiv statistički podatak koji spaja i razdvaja trenere Mančester sitija i Arsenala, Pepa Gvardiolu i Mikela Artetu.

ГВАРДИОЛА - АРТЕТА: Једна ствар убија у појам Пеповог земљака

FOTO: Tanjug/AP

Zemljaci iz Španije su nekada zajedno radili u Sitiju, onda je Arteta odlučio da se "krene svojim putem", ali je samo jednom uspeo da pobedi svog učitelja.

Čak devet puta u deset duela je slavio Gvardiola.

Remi još nisu odigrali, ali ova statistika sigurno ubija u pojam Aretu koji je godinama sarađivao sa svojim zemljakom na Etihadu, pa naprasno odlučio da se osamostali.

Od tog trenutka su odnosi dvojice Špnaca vrlo hladni, gotovo protokolarni, mada se, naravno, na sekund, dva, pred kamerama izgrle kada se meč završi. Tako je bilo i kada je u sedmici za nama Siti "pregazio" Artetine "tobdžije" i odradio možda i najvažniji posao u završnici borbe za titulu u Premijer ligi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)