UEFA BEZ MILOSTI: Novinar otpušten zbog jedne rečenice

Novosti online

13. 04. 2023. u 10:56

UEFA baš i nema milosti. Znaju to mnogi fudbalski klubovi koji su kažnjeni, ali od sinoć - i jedan novinar koji je radio za potrebe evropske kuće fudbala.

УЕФА БЕЗ МИЛОСТИ: Новинар отпуштен због једне реченице

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Kao prenosi nemački "Velt", novinar koji je za potrebe UEFA radio tekstualni prenos četvrtfinalne utakmice Lige šampiona između Mančester sitija i Bajerna (3:0) dobio je otkaz zbog jedne rečenice koju je napisao tom prilikom.


On je, kada je engleski klub došao do tri gola prednosti, poručio u prenosu "Dajem peni za trenutne misle Julijana Nagelsmana".


Iako je pomenuti novinar time želeo samo da se našali, jer je spomenuo donedavnog trenera Bajerna, u stilu "čovek je dobio otkaz jer je procenjeno da nije dobro vodio ekipu, ali ni njegov naslednik ne briljira", UEFA je odmah s njim prekinula saradnju.

Julijan Nagelsman / FOTO: EPA


Podsetimo, čelnici nemačkog kluba nedavno su otpustili Julijana Nagelsmana i na kormilo ekipe doveli Tomasa Tuhela. Ipak, ta promena trenera nije dovoljno "razmrdala" ekipu, doživljen je nokaut u prvom meču sa "građanima" pa pravo čudo treba Bajernu u revanšu, ne bi li prošao u polufinale. 

UEFA se, prenosi "Velt", uz otkaz novinaru - još i izvinila nemačkom prvaku zbog rečenice kojom je, smatraju, Bajern uvređen.

Nagelsman je dobio otkaz zbog nekoliko loših rezultata: ispao je u četvrtfinalu Kupa od Frajburga (1:2), a u prvenstvu posle 27 kola ima 58 bodova, samo dva više do drugoplasirane Borusije iz Dortmunda.

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna