PUN STADION U TURSKOJ SKANDIRAO "VLADIMIR PUTIN"! Ukrajinci došli da igraju fudbal, a tamo... (VIDEO)

Novosti online

27. 07. 2022. u 22:40

RAT Rusije i Ukrajine odražava se i na svet sporta, o čemu svedoči i jedan primer - iz Turske.

ПУН СТАДИОН У ТУРСКОЈ СКАНДИРАО ВЛАДИМИР ПУТИН! Украјинци дошли да играју фудбал, а тамо... (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Dinamo iz Kijeva, ukrajinski fudbalski klub, ima dozvolu UEFA da igra međunarodne mečeve, dok je svim ruskim timovima to zabranjeno. Nepravda koju je evropska kuća fudbala pokazala na delu iznervirala je mnoge ljubitelje fudbala, ali... Svakako ne samo zbog toga, ceo jedan turski stadion skandirao je ime i prezime predsednika Ruske Federacije.

Naime, kijevski Dinamo je, posle meča na neutralnom terenu s Fenerbahčeom, na startu kvalifikacija za Ligu šampion (rezultat je bio 0:0), gostovao u Turskoj u revanšu. 

Plašili su se turski navijači da će UEFA "pogurati" malo Ukrajince u toj utakmici, pa im je naročito teško palo kada je u 53. minutu igrač turskog kluba, Juksek, dobio crveni karton, što su Kijevljani iskoristili da samo četiri minuta kasnije preko Bujalskog dođu do iznenađujućeg vođstva.

Taj pogodak je vodio Dinamo u pretposlednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, a burna proslava strelca vodećeg gola naterala je ceo stadion "Ulker" u Istanbulu da skandira: "La-la-la-la... Vladimir Putin!".

Fenerbahče je, iako brojčano slabiji, u 89. minutu preko Salaija izjednačio, a kako od prošle sezone više ne važi pravilo većoj važnosti gola datog u gostima, usled ukupnog rezultata od 1:1 na red su došli produžeci.

Dinamo je u 114. minutu dao i drugi gol, Karavejev je bio strelac, ali iako su Kijevljani tako eliminisali brojčano slabijeg rivala, mogli su da na delu vide - na čijoj strani je turska javnost u ukrajinsko-ruskom sukobu.

Naredni rival Dinama iz Kijeva biće Šturm iz Graca.

Pored Dinama, u sredu su dalje prošli Bodo Glimt (pobedom od 8:0 nad Linfildom, koji je dobio prvi meč s 1:0), Žalgiris (trijumfom od 0:2 protiv Malmea, za ukupnih 0:3), Karabag (remijem od 2:2 sa Cirihom, koji je izgubio prvi duel sa 3:2), Ferencveroš (1:4 protiv Slovana, za ukupnih 3:5) te Makabi Haifa, koji je sa čak 0:4 trijumfovala u Atini protiv Olimpijakosa, nakon 1:1 u Izraelu.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna