HUMANITARNI SPEKTAKL U UŽICU: Radomir Antić junior kapiten na stadionu koji nosi ime po njegovom dedi i imenjaku (FOTO)

Novosti online

19. 07. 2022. u 11:22 >> 20:17

FUDBALSKI klubovi Sloboda iz Užica i beogradski Miljakovac, organizovali su u gradu na Đetinji veoma zanimljiv humanitarni spektakl.

ХУМАНИТАРНИ СПЕКТАКЛ У УЖИЦУ: Радомир Антић јуниор капитен на стадиону који носи име по његовом деди и имењаку (ФОТО)

FOTO: Novosti

U meču koji je odigran na stadionu koji je dobio ime po pokojnom proslavljenom treneru Radomiru Antiću viđeno je sve, od fudbalskih majstorija, lepih golova, konačnog rezultata 1:1, ali je pobedila humanost i sećanje na nekadašnjeg velikog stručnjaka i selektora reprezentacije Srbije.

Za sastav domaćeg tima svih 90 minuta je igrao Radomir Antić junior, unuk pokojnog trenera, koji je jedini u istoriji vodio Real, Barselonu i Atletiko, tri najveća španska kluba.

FOTO: Novosti

Inače, poseban humanitarni karakter ovom događaju dale su ulaznice za ovu utakmicu, koje se nisu kupovale na blagajni stadiona. Naime, svaki posetilac je imao obavezu da na ulazu ostavi bar jednu knjigu, a sve što je prikupljeno biće donirano Zdravstvenom centru u Užicu.

Bio je ovo pravi primer, u vremenima u kojima se retko čuju ili pročitaju lepe vesti, pa čak i iz rubrika "domaći fudbal", kako humanost i plemeniti ljudi sa prelepim idejama mogu da budu vest dana. Ovaj dan će dugo da se pamti i prepričava u Užicu, a sigurno je bio posebno emotivan i za Radomira Antića juniora, koji je nastupio sa kapitenskom trakom za klub, u kojem je njegov deda počeo svoju profesionalnu karijeru davne 1967. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)