NOVI PAZAR OŠTRO KAŽNJEN: Klub udaren po džepu, tu je i oduzimanje bodova

Novosti online

05. 05. 2022. u 19:20

FSS je oštro reagovao na informacije UEFA da se sumnja u regularnost utakmice Novi Pazar - Radnik.

НОВИ ПАЗАР ОШТРО КАЖЊЕН: Клуб ударен по џепу, ту је и одузимање бодова

Stadion Novog Pazara foto: FK Novi Pazar

Klub kraj Jošanice je kažnjen sa čak 10.000.000 dinara i uslovno šest oduzetih bodova u naredne dve godine. To znači da ukoliko bi UEFA ponovo posumnjala na nameštanje ovog tima automatski će mu biti oduzet pomenuti broj bodova.

Žestoke kazne FSS-a

Prekršen je član 83. pravilnika Fudbalskog saveza Srbije u kojem stoji:

- Klub za koji organi UEFA dostave pisanu informaciju o tome da je svojim činjenjem ili ne činjenjem povredio integritet fudbalske utakmice ili takmičenja kazniće se od 1.000.000 do 10.000.000 dinara i oduzimanjem bodova, od šest do 15 ili negativnim bodovima od šest do 15 (ako klub ima manje od toliko, odlazi u minus) - objavili iz FSS.

Novi Pazar je uspeo da izbegne kaznu (dobio samo uslovnu) i zbog toga mirno može da se posveti borbi za opstanak gde ima realne šanse da zadrži superligaški status. Izabranici Tomislava Sivića zauzimaju 13. mesto na tabeli sa 35 bodova, tri manje od Spartaka koji je prvi ispod crte.

Ipak, ovo nije sve kada su kazne FSS-a u pitanju.

Prvoligaš Zlatibor sa tačno 1.000.000 dinara zbog saopštenja za javnost nakon utakmice sa Grafičarom zbog kritikovanja suđenja. Ekipa Metalca će morati da plati tačno 65.000 dinara zbog dobijenih pet žutih kartona u susretu protiv Proletera.

Disciplinska komisija traži od Crvene zvezde i Vojvodine da se izjasne zbog navijačih ispada, odnosno upotrebe pirotheničkih sredstava.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)