CRNOGORAC U PAKLU RATA: Ne znam gde da idemo, na koju stranu

Novosti online

25. 02. 2022. u 12:50

CRNOGORSKI trener Igor Jovićević, koji predvodi ukrajinski Dnjepar, kaže da su ga juče ujutru probudile detonacije u tom gradu.

ЦРНОГОРАЦ У ПАКЛУ РАТА: Не знам где да идемо, на коју страну

Foto: Tanjug

- Juče ujutru sam imao buđenje iz noćne more, buđenje s bombama! U pet i nešto ujutru granate su nas probudile, izjurio sam iz zgrade u sklonište. Nakon sat vremena vratio sam se u stan da se spakujem i spremio sam se za put ka zapadu, ka gradu Lavovu. Pet-šest bombi palo je na grad pre nego što sam se zaputio tamo. Nije nimalo bajno. Ciljevi su aerodromi i vojne baze. Dobili smo savet da prenoćimo u jednom hotelu koji je u vlasništvu člana uprave kluba, pa da nastavimo ka Lavovu, jer tamo nema vojne infrastrukture i neće biti invazije - poručuje Jovićević.

Čovek koji je u Ukrajini bio i kao igrač i kao trener kaže da je preplašen zbog čitave situacije i da u Ukrajini vlada totalni kolaps.

Foto Printskrin

 

- Nestašica je benzina, kilometarske kolone su na benzinskim pumpama, svi idu ka Lavovu. Ne znam kuda da idemo, na koju stranu. Kad juče ujutru nisam umro, ne znam kad ću. Pripremali smo se za početak prvenstva, a dobili početak rata. Neverovatno! Opkoljeni smo sa svih strana, samo onaj mali deo granice s Poljskom je otvoren. Nema spavanja, tresemo se kao pruće - poručuje Jovićević.

On dodaje da su u ogromnom problemu nekadašnji hrvatski fudbaleri Darijo Srna i Ognjen Vukojević, koji se nalaze u Kijevu. Prvi je sportski direktor Šahtjora, a drugi pomoćni trener u Dinamu iz Kijeva.

- Čuo sam se sa Srnom i Vukojevićem, u potpunoj su blokadi u Kijevu. Ne mogu da idu nigde. A koliko znamo, ruski tenkovi su krenuli ka Kijevu. Ne znamo šta će se desiti - kaže Jovićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!