POSLE MIRAŠA, REAGOVALA I PRIŠTINA: Jednoglasno odobrene sankcije Rusiji

D. Z.

25. 02. 2022. u 12:55

VLADA tzv. Kosova, kako su preneli prištinski mediji na albanskom jeziku, jednoglasno je odobrila sankcije Rusiji zbog, kako je istakao premijer Aljbin Kurti, “okupacije Ukrajine” .

ПОСЛЕ МИРАША, РЕАГОВАЛА И ПРИШТИНА: Једногласно одобрене санкције Русији

Foto Tanjug

Naime, kako su mediji na albanskom jeziku preneli izjavu Kurtija, ovim merama se “Kosovo pridružilo svojim partnerima kao što su Evropska unija i Sjedinjene Američke države”.

Kurti je podsetio da ovo nije prvi put da Kosovo uvodi sankcije Ruskoj Federaciji, dok je ministarka spoljnih poslova Donika Gervala istakla da su sankcije ekonomske i finansijske, odnosno da će “pojedinci biti podvrgnuti zabrani putovanja ili tranzita u zemljama koje primenjuju ove sankcije”.

Mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo Miraš Dedeić zatražio je "pomoć" od američkog predsednika Džozefa Bajdena zbog toga što ih je "okupirala Srpska pravoslavna crkva".

Dedeić je 1. februara uputio pismo Bajdenu kojem se požalio i zatražio pomoć zbog, kako tvrdi, povrede prava vernika i sveštenstva ove crkve i nacionalnoj asimilaciji i preuzimanju objekata i kulturnog blaga Crne Gore od Srpske pravoslavne crkve.

On u pismu kaže da veruje da će SAD naći put i način da pomognu državi saveznici i verujućem narodu crnogorskom da ostvari svoja temeljna ljudska i verska prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada