BARSELONA NASTAVLJA DA POSRĆE: Sa Kumanom u rikverc

Z. Ć.

03. 10. 2021. u 22:43

AGONIJA se nastavlja, ali se ništa ne menja. Posle katastrofe u Lisabonu, Barselona je i u derbiju španskog prvenstva razočarala protiv Atletika u Madridu. Totalno je bila nemoćna i na kraju ispala srećna što je primila samo dva pogotka.

БАРСЕЛОНА НАСТАВЉА ДА ПОСРЋЕ: Са Куманом у рикверц

FOTO: AP/Tanjug

Čitavoj toj raštimovanoj slici ton je davao trener Katalonaca Ronald Kuman, koji se zbog kazne nalazio u loži na vrhu stadiona "Vanda Metropolitano".

STRELAC Luis Suarez prvo daje gol, pa se izvinjava/FOTO: AP/Tanjug

Kamere su ga često zumirale kako gestikulira dok daje telefonske instrukcije, nervozno se vrpolji i na kraju potišten posmatra novi brodolom svoga tima. Svi ti znaci su ukazivali da bi ovo trebalo da bude njegov oproštaj, ali je Holanđanin posle utakmice iznenadio izjavom da sigurno ostaje i da ima podršku uprave!?

- Razgovarao sam pre utakmice dva puta sa predsednikom Đoanom Laportom. Analizirali smo situaciju, aktuelni trenutak, dotakli se mnogih stvari i sve razjasnili. Svaka čast predsedniku na tome, jer je teško raditi ako status nije kristalno jasan. Naravno, prirodno je da se od mene zahtevaju rezultati - istakao je Kuman.

SUAREZ: IZVINjENjE IZ POŠTOVANjA

POTOPIO je Luis Suarez bivši klub drugim pogotkom na meču, ali ga nije proslavio.

- Unapred sam znao da ću se izviniti ako pogodim. Iz poštovanja, jer sam ja i dalje Barselonin navijač. Takođe i zbog karijere koju sam imao u tom klubu, zbog teškog perioda kroz koji prolaze moje kolege i navijači. Iz poštovanja - rekao je Suarez.

Katalonski mediji jednoglasno ocenjuju da bi Kuman odavno "leteo" da finansijska situacija u klubu nije očajna. Raskid ugovora Barsu bi koštao oko 12 miliona evra, a otkriveno je da budžet za kompletno novi stručni štab ne može da bude veći od tri miliona. Te okolnosti idu u prilog Kumanu koji i dalje vrti svoju priču.

- Osećam podršku, imam dobar osećaj. Kao i dovoljno samopouzdanja da ćemo okrenuti situaciju u našu korist. Imam rešenje, ali ne danas za sutra. Moramo da radimo. Dajte nam vremena i nadam se da ćemo se oporaviti od ovih udaraca. Posle reprezentativne pauze na programu su tri meča na "Kampu nou", moramo da ih dobijemo. Velika su mi očekivanja od tih mečeva, jer ćemo imati dve sedmice da se spremimo za naredni ciklus.

TRI SATA NE BI DALI GOL

KAPITEN Katalonaca Pike bio je očajan posle utakmice u Madridu.

- Atletiko nam je dao dva gola iz malog broja šansi. Posle toga, da smo igrali još tri sata, ne bismo im dali gol. Problem je kompleksan, patimo. Moramo da nastavimo sa borbom, da iskoristimo pauzu koja sledi kako bismo se odmorili i isključili od svega, a onda da se vratimo još jači - smatra Pike.

- Ansu Fati će biti potpuno fit, verujem da će Kun Aguero i Usman Dembele takođe biti u stanju da nam pomognu - dodaje Kuman.

Posle reprezentativne pauze "Blaugranu" očekuju prvenstveni dueli sa Valensijom i Real Madridom, kao i s kijevskim Dinamo u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!