ZVEZDA SAVLADALA METALAC: Crveno-beli teže nego što se očekivalo stigli do pobede (VIDEO)

Č. V.

03. 10. 2021. u 19:24 >> 21:59

FUDBALERI Crvene zvezde teže nego što se očekivali stigli su do nove pobede u Superligi Srbije. Crveno-beli su u 12. kolu na stadionu "Rajko Mitić" bili bolji od Metalca sa 3:1.

ЗВЕЗДА САВЛАДАЛА МЕТАЛАЦ: Црвено-бели теже него што се очекивало стигли до победе (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Nije domaćin baš blistao, ali pišu se tri boda i do njih su stigli izabranici Dejana Stankovića i sada mogu da odmore pošto sledi reprezentativna pauza.

Kada je meč počeo nije delovalo da će šampion Srbije imati probleme, ali tim iz Gornjeg Milanovca se pobrinuo da tako ne bude. Izbranici Žarka Lazetića su se odlično predstavili na našem najvećem stadionu.

Utakmica je počela tako što navijači Zvezde nisu bili na stadionu do 20. minut. To je bila poruka upravi. Potom se oglasio i predsednik kluba Svetozar Mijailović.

Ipak, kada su "delije" zauzele svoje mesto već je bilo 1:0 na semaforu, pošto je Filipo Falko sjajnu akciju krunisao prvim prvenstvenim pogotkom.

Počeo je Metalac da preti. Ređale su se prilike ispred gola Zorana Popovića. Sve je uspela da ih ukroti jedinica crveno-belih, ali udarac Filipa Stuparevića nije. Igrao se 40. minut kada je sjajni napadač doneo radost svom timu.

U nastavku susreta domaćin je ponovo počeo da napada. Takva igra mu se isplatila u 63. minutu kada je Mirko Ivanić sjajnu saradnju Falka i Gajića krunisao pogotkom.

Zvezda je krenula i po treći gol, ali do njega je stigla tek u nadoknadi vremena kada je Kanga iskoristio penal. Fauliran je bio Ben, a siguran sa bele tačke bio je Gabonac heroj pobede nad Ludogorecom.

Šampion Srbije je ostao na drugom mestu na tabeli sa 26 bodova, pet manje ali i utakmicom manje od Paritzana, dok je Metalac 12. sa 12 bodova.

Crvena zvezda - Metalac 3:1 (1:1).

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 10.000 Sudija: Aleksandar Živković (Niš). Crveni karton: Vasiljević u 92. minutu za Metalac. Strelci: Falko u 10, Ivanić u 63 i Kanga u 93. za Zvezdu - Stuparević u 40. minutu za Metalac.

CRVENA ZVEZDA (3-4-3): Popović – Gobeljić, Sanogo, Eraković - Gajić (od 76. Krstičić), Kanga, Ivanić (od 90+1. Ivanić), Rodić (od 46. Srnić) - Falko (od 86. Bakajoko), Pavkov (od 86. Lazetić), Ben.

METALAC (4-2-3-1): Maslarević – Vlalukin, Vasiljević, Mlađović (od 86. Milićević), Antonijević – Stojić, Fićović (od 86. Šarić) – Krajišnik, Grbović, Cvetković – Stuparević.

DRUGO POLUVREME: Crvena zvezda - Metalac 3:1

90+4. MINUT - Kraj utakmice!

90+3. MINUT - Penal za Zvezdu! Kanga je egzekutor i pitanje pobednika je definitivno rešeno!

85. MINUT - Morao je bolje Kanga. Šutirao je sa 16 metara iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla visoko preko gola koji čuva Maslarević.

79. MINUT - Još jednom Falko i još jednom pored gola odlazi loptu koju je šutnuo Italijan.

72. MINUT - Vukao je Falko loptu, imao je i samog Pavkova, no Italijan se odlučio na udarac i nije bio precizan, pa do premene rezulata nije došlo.

63. MINUT - Ivanić pogađa za novo vođstvo Zvezde! Fantastičnu loptu u prostor spoljnim delom stopala je Falko poslao Gajiću, ovaj poslao po zemlji, a Ivaniću nije bilo teško da iz neposredne blizine ubaci loptu u mrežu Metalca.

56. MINUT - Ivanić se našao u odličnoj prilici! Gajić je poslao dobru loptu, šutirao je Zvezdin vezista iz prve, no lopta se od Maslarevića koji je dobro intervenisao odbila do prečke.

52. MINUT - Velika greška Sanoga koju nije iskoristio Stuparević. Ipak i da je postigao pogodak bio bi poništen jer je prilikom trčanja loptu poneo rukom.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme na "Marakani"

PRVO POLUVREME: Crvena zvezda - Metalac 1:1

45+3. MINUT - Završeno prvo poluvreme!

45. MINUT - Probao je ponovo Falko. Gajić je poslao loptu po zemlji, Italijan ju je zahvatio desnom nogom i nije bio precizan.

43. MINUT - Popović spasao svoj tim! Dve sjajne odbrane čuvara mreže crveno-belih. Najpre je zaustavio Stuparevića, a potom još jednog igrača gostiju kome se odbila lopta.

40. MINUT - Zaslužio je Metalac izjednačenje! Krajišnik je odlično centrirao sa desne strane. Sve je dobro pratio Suparević i glavom je matirao golmana Zvezde.

34. MINUT - Velika prilika za Metalac! Ipak, Popović je sjajno intervenisao i sprečio goste da poravnaju rezultat.

26. MINUT - Dobra akcija sa lošim krajem. Kanga je izveo korner, Ben je vratio u sredinu, a Sanogo nije najbolje zahvatio i lopta je otišla pored gola.

20. MINUT - Napada tim Dejana Stanković i posle vođstva, no drugog gola nema. Na tribine su upravo ušli i navijači Zvezde koji su bojkotovali prvih 20 minuta.

10. MINUT - Fantastična akcija domaćih koju je golom krunisao Filipo Falko. Odlično su kombinovali na malom prostoru crveno-beli. Ben je uposlio Ivanića, ovaj petom ostavio za Italijana koji je preciznim udarcem savladao Maslarevića.

7. MINUT - Prvo uzbuđenje na meču. Rodić je šutirao posle kornera, lopta je pogodila Erakovića i otišla preko gola.

1. MINUT - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna