KOVID 19 ZAKOČIO PRAVDU: Krivac za smrt Šabana Šaulića još nije izveden pred sud

I. STANOJEVIĆ

14. 02. 2021. u 10:09

DVE godine posle tragične pogibije srpske folk legende Šabana Šaulića, na auto-putu A2 kod nemačkog gradića Gitersloa, pravda "tapka" u mestu. Krivac za Šaulićevu smrt, Turčin Alsin Levent (36), još nije priveden pred lice pravde, iako je odavno "seo" na optuženičku klupu.

КОВИД 19 ЗАКОЧИО ПРАВДУ: Кривац за смрт Шабана Шаулића још није изведен пред суд

Foto Westfalen-blatt.de print screen

Suđenje ne samo da još nije počelo, nego, kako ističu nemački mediji, nije ni na vidiku. Razlog za tako dugo odlaganja je - pandemija virusa korona!

To je ovih dana izjavio portparol suda, nadležnog za suđenje vozaču, optuženom za dva ubistva iz nehata. Ista osoba je, uz Šaulićevu, skrivila još jednu pogibiju, pevačevog bliskog prijatelja i saradnika, klavijaturiste Mirsada Kerića (43), koji je kobnog jutra bio za upravljačem "seata". Ubica je vozio prebrzo, bez vozačke dozvole i pod dejstvom alkohola i opijata.

Prvi termin za početak procesa bio je u martu prošle godine, ali je odložen zbog izbijanja pandemije. Mislilo se da je odlaganje privremeno, odnosno, da će epidemiološka rampa kratko potrajati, pa će uskoro biti preciziran novi datum za početak procesa. To se, međutim, do danas nije dogodilo.

- Ograničenje ulaska u Nemačku zbog kovida 19 velika je prepreka za ovaj proces - izjavila je tada Zilke Beršterman, zamenica direktora uprave u Giterslou. - Proces će, kad konačno počne, svakako biti pred očima novinara, odnosno javnosti. Zbog pandemije će, međutim, po svoj prilici, biti ograničen broj ljudi, prisutnih u samoj sudnici.

Još je tada istaknuto da će se proces odvijati pod pojačanim merama bezbednosti, budući da je reč o velikoj folk zvezdi u Srbiji, te da će, potvrdila je i Bergštermanova, oči cele Srbije biti uperene u nemačko sudstvo. Porodica Šabana Šaulića je tada najavila da će prisustvovati suđenju u Nemačkoj, a upravo je to sada praktično nemoguće, zbog lokdauna koji važi u ovoj zemlji.

PROCENA NA BIS

UKOLIKO bi u Nemačkoj došlo do popuštanja restriktivnih mera, odnosno ako bi se situacija sa pandemijom virusa korona popravila, ponovo bi se i preispitali uslovi za otpočinjanje suđenja. Lokalni mediji, međutim, pišu da je porodica, u međuvremenu, odustala od dolaska u Nemačku, ograđujući se da li je njihova odluka i dalje na snazi. "Nije poznato da li pevačevi najbliži srodnici ponovo razmišljaju o tome da prisustvuju suđenju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)