PORODICA GUČI PRETI TUŽBOM: Naslednici Alda Gučija nisu zadovoljni karakterisanjem likova u novom filmu Ridlija Skota

Novosti online

30. 11. 2021. u 16:26

FILM "Gučijevi" izavao je velike ovacije širom sveta. Po prvi put je u ovakvoj produkciji prikaza sudbina poznatog brenda "Guči", i istinita priča o porodićnim problemima koji stoje iza popularnom prezimena.

ПОРОДИЦА ГУЧИ ПРЕТИ ТУЖБОМ: Наследници Алда Гучија нису задовољни карактерисањем ликова у новом филму Ридлија Скота

Foto: Profimedia

Porodica Guči je zapretila produkciji ovog filma tužbom zbog portretiranja u novom fipmu Ridlija Skota, a posebno zbog predstavljanja uloge Patricije Ređani, kao žrtve. 

Naslednici Alda Gučija. koga u filmu igra poznati glumac Al Paćino, trvde da se produkcija filma nije potrudila da ih kontaktira pre nego što su opisali likove predsednika kompanije i ostalih članova porodice, kao neuke i neosetljive na svet oko sebe.

- Ovo je izuzetno bolno sa ljudske tačke gledišta i uvreda za nasleđe na kojem je danas izgrađen brend - navodi se u saopštenju, koje je objavila italijanska televizijska služba ANSA.

U ovoj krimi drami ulogu Patricije Ređani koja je provela 16 godina u zatvoru zbog planiranja ubistva Mauricija Gučija, tumači Ledi Gaga.

Foto: Profimedia

 

Naslednici su se posebno uvredili zbog prikazivanja Patricije kao žrtve, uprkos činjenici da je osuđena za ono što je učinila. Patriciju su nacionalni mediji prozvali „crnom udovicom“.

Predstavljanje Ređani kao žrtve koja je pokušavala da preživi u muškoj i mačo korporativnoj kulturi još je neprijatnije, navodi se u saopštenju.

Foto: Profimedia

 

Ne samo u filmu, ovaj saosećajni prikaz Patricije proteže se i na izjave članova glumačke ekipe, naveli su Gučijevi naslednici u svojoj izjavi, koju su italijanski mediji naveliko citirali otkako je objavljena.

U nedavnom intervjuu za britanski „Vog“, Gaga je rekla da ne želi da veliča nekoga ko bi počinio ubistvo, kroz svoj prikaz Ređani, ali da želi da oda poštovanje ženama koje su kroz istoriju postale eksperti za preživljavanje.

Porodica je odbacila tvrdnju iz filma Ridlija Skota da kompanija nije uključivala žene.

Foto: Profimedia

 

Konstatujući ove netačnosti, nastavlja se u saopštenju, porodica Guči zadržava pravo da preduzme svaku inicijativu da zaštiti svoje ime i imidž.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna