MINISTAR ZDRAVLJA RS O BORBI SA KORONAVIRUSOM: Šeranić najavio formiranje centra za neinvazivnu ventilaciju

S. M.

14. 12. 2020. u 11:38

MINISTAR zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će u narednom periodu u okviru UKC Republike Srpske biti formiran centar za neinvazivnu ventilaciju.

МИНИСТАР ЗДРАВЉА РС О БОРБИ СА КОРОНАВИРУСОМ: Шеранић најавио формирање центра за неинвазивну вентилацију

Foto: RTRS

Šeranić je pojasnio da bi na ovaj način moglo efikasnije da se postupa sa pacijentima koji su na prelazu da li su za respirator ili kiseoničku masku.

Nakon sastanka sa rukovodstvom UKC RS, Šeranić je rekao da je u planu da se od narednog meseca radi program pulmološke rehabilitacije, odnosno zbrinjavanje pacijenata kojima nalaz bude negativan na virus korona, ali imaju aspekt produženog lečenja zbog određenih komlikacija.

On je najavio i edukaciju za sve zdravstvene kadrove, što već radi UKC. Ministar je rekao da je osposobljena hirurgija na staroj lokaciji i da se tu leče pacijenti oboljeli od malignih i drugih teških, ali nekovid oboljenja.

On je iznio podatak da se u Urgentnom centru UKC pregleda od 3.000 do 3.500 pacijenata pozitivnih na virus korona, te od 3.500 do 4.000 lica koja se javljaju na pregled zbog raznih drugih bolesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna