"BIH JE OSUĐENA NA RASPAD": Dodik - NJeno postojanje destabilizuje region

Novosti online

15. 04. 2024. u 16:20

​PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je tzv. Armija RBiH bila zločinačka organizacija i činjenica da postoje oni koji obeležavaju tako nešto govori zašto je BiH nemoguća.

БИХ ЈЕ ОСУЂЕНА НА РАСПАД: Додик - Њено постојање дестабилизује регион

Foto: Srna

- Bošnjački zlatni ljiljan javio se prvi da govori o unitarnoj BiH za koju su se borili i da poziva na neki oprez, ali jasno je i da muslimani žele da ožive tu vrstu priče koja ruši Dejtonski sporazum i samo postojanje BiH dovodi u pitanje. BiH je najveća laž i prevara koju su stranci osmislili da nas večno zarobe u uslovima u kojima je nemoguće funkcionisati, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Predsednik Republike Srpske je tako reagovao na čestitku zamenika predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića povodom Dana takozvane Armije BiH - 15. aprila u kojoj je naveo da je "Armija BiH jedina legalna i legitimna vojna sila države Republike BiH".

Dodik ističe da je BiH osuđena na raspad i samo njeno postojanje destabilizuje region, jer u uslovima u kojima jedna strana - bošnjačka, stalno pokušava da prevari Srbe i Hrvate je nemoguće opstati.

- Bošnjaci su prihvatili da posredstvom stranaca promene politički sistem u BiH i nametnu rešenja, jer očekuju da će tako u nekom dužem roku obezbediti potpunu dominaciju i poništiti prava i Srba i Hrvata koja su zagarantovana Dejtonom, naveo je Dodik i istakao:

- U Federaciji svaki dan neko maše ratnim zastavama, a ljudi koji su imali značajnu ulogu u tzv. Armiji RBiH i čije je učešće u ratu trebalo da bude predmet istražnih radnji, sede u najvažnijim institucijama. Zločini koji su počinjeni prema srpskom narodu su bez sudskog epiloga i to nije ni čudo kada znamo da isti oni koji su bili deo te zločinačke organizacije danas presuđuju samo Srbima.

To je, navodi, "realnost koju živimo u BiH, koju nam destruktivni deo Zapada nameće i koju ne prihvatamo".

- I onda kažu da treba da živimo zajedno, dok oni svesno, javno, ali i tajno, rade sve protiv Srpske.

Ne možemo živeti s njima jer je to nemoguće. Učinili su sve da sruše svaku mogućnost za dogovor i za to su dobili podršku stranaca. Svako malo američki ambasador iskače i preti. Ohrabruju Bošnjake da se povlače iz dogovora i rešenja koja su zasnovana na Ustavu i Dejtonskom sporazumu", ukazao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je istakao da su zahvaljujući Amerikancima, Bošnjaci u potpunosti privatizovali sve institucije, obesmislili zakone i sahranili i pravo i pravdu.

- U neustavnom sudu sede američki poslušnici koji su bili pripadnici Armije i to dovoljno govori o kakvim institucijama je reč i s kojim ciljem su osnovane. Neko treba da drži predavanje Srbima, dok takva lica bez ikakvog kredibiliteta treba da donose kvazipravne odluke, ukazao je Dodik.

BONUS VIDEO: NA PRVOM LETU PREDSEDNIK VUČIĆ: Od danas direktna avio-linija od Beograda do Mostara


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?