AFERA "KORONA UGOVORI": Gajić u Tužilaštvu, Vuletić ima simptome korona virusa

O. M.

07. 10. 2021. u 11:00

MLADEN Gajić, direktor dobojske bolnice, koji je uhapšen u sklopu afere "Korona ugovori", jutros je sproveden na saslušanje u Tužilaštvo RS, dok Vladimiru Vuletiću, direktoru firme "A.R.M.S. sistemi", nije određeno zadržavanje jer je ispoljio simptome korona virusa.

АФЕРА КОРОНА УГОВОРИ: Гајић у Тужилаштву, Вулетић има симптоме корона вируса

Foto: O. M.

Kako saznajemo, Vuletić se nalazi kod kuće i testiran je na kovid 19. Dalje postupanje prema njemu zavisiće od rezultata testa i ukoliko bude pozitivan neće biti lišen slobode.

Obojica su pod istragom Tužilaštva RS zbog sumnje da su u postupcima javnih nabavki oštetili budžet za više od 600.000 maraka.

Na teret im se stavlja da su tokom pandemije korona virusa nezakonito postupali u postupcima javnih nabavki. U tome su učestvovali i nekadašnji direktor Instituta za javno zdravstvo RS (IZJZ) Branislav Zeljković, te vlasnik agencije "Travel 4 Fun" Saša Marković, koji su uhapšeni i pritvoreni sredinom septembra.

Gajić je osumnjičen da je kao direktor dobojske bolnice u postupku nabavke zaštitne opreme, odnosno medicinskih odela, maski i rukavica, počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja zajedno sa Sašom Markovićem.

- Nabavka je rađena za potrebe dobojske bolnice i sumnja se da je tom prilikom pravnim licima "Travel 4 Fun" d.o.o. Banjaluka i "Promeding" d.o.o. Laktaši pribavljena korist u iznosu od 550.000 KM - saopštilo je Tužilaštvo RS.

Vuletić je osumnjičen za pomaganje u zloupotrebi službenog položaja, a delo je počinio zajedno sa ranije pritvorenim direktorom IZJZ Branislavom Zeljkovićem.

- Tužilaštvo je utvrdilo postojanje nezakonitih radnji u nabavci termalnih kamera za merenje telesne temperature koje je provodio IZJZ RS za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra RS. Tim poslom firmi "A.R.M.S. Sistemi" je pribavljena korist koja prelazi 50.000 KM - saopštilo je Tužilaštvo RS.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri