DODIK O STANJU U BiH: To će biti miran i stabilan prostor kada se raziđemo

Tanjug

07. 10. 2021. u 01:07

ŠTA će biti s BiH ako uđe ovakva kakva je u EU, niti je ona ovakva potrebna EU, niti ovakva EU treba BiH, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, gostujući u emisiji Direktno na ATV i odgovarajući na pitanje šta će biti sa BiH ako je ne prime u EU.

ДОДИК О СТАЊУ У БиХ: То ће бити миран и стабилан простор када се разиђемо

BOJKOT Milorad Dodik, Foto D. Pozderović

- Mislim da BiH treba da se vrati na unutrašnji dogovor o nekoliko stvari i to u okviru onog izvornog Dejtona i da to održi, a da sve ovo ostalo ne funkcioniše, da sve ostalo pripada entitetima i da pokušamo još jedan novi krug ako je moguće da se zadrži taj međunarodni suverenitet BiH - rekao je Dodik.

Dodao je da ukoliko se to ne završi, onda narod treba jednog dana da izađe na referendum i donese odluku o svojoj samostalnosti.

Dodik kaže da je uveren da je vreme drugačije nego kad je pre desetak godina počeo priču o referendumu.

On je podsetio da je pre nekoliko dana bilo pet godina od održavanja prvog referenduma.

- Pokazali smo da možemo, ovaj narod se mora uveriti da može da odlučuje o tome, a ne neki stranci. Nije važno koji Amerikanac dolazi na mesto ambasadora, već je važno šta je narodna volja i da li ima dovoljno karakterne lidere koji mogu da iznesu politički proces koji nije nimalo jednostavan - kazao je Dodik.

On je istakao da BiH nikad nije bila interes ni imperativ, niti je Srbima ikad bila potrebna. Kako je pojasnio Dodik, Srbi su u BiH "zgurani".

Dodik je ukazao da se proteklih 20 godina radilo na urušavanju Republike Srpske.

- Mi nismo neke stvari dozvolili, kao što je reforma policije na što sam ponosan - jasan je bio Dodik dodajući da se nije bojao Pedija Ešdauna, a kamoli da se sada boji nekog ambasadora koji nešto najavljuje.

Kaže i da to što je neko predsednik Amerike ne znači da treba da strepi pred njim.

- Ja sam potpuno uveren da će prostor BiH biti miran, stabilan i da će imati značajan ekonomski potencijal i razvoj kada se mi raziđemo i kada bude svako svoja mala državica u kojoj će se izvršiti potpuna demilitarizacija - smatra Dodik.

Istakao je da nema pravo da izneveri ljude koji su glasali za njega, dodajući da mu se na neki način stavljaju mete time što su mu krenuli na porodicu.

Dodik je rekao da nikad nikom nije pretio i ponovio da je BiH neodrživa.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere