MELODIJE PUNE LJUBAVI: Čuvena muzička svetkovina "Dani harmonike" u Ugljeviku nastavlja tradiciju

V. Mitrić

06. 06. 2021. u 06:21

NASTUPOM ruskih umetnika Jurija Šiškina i Stanislava Mališeva, kao prošlogodišnjih laureata, otvoreni su trinaesti, tradicionalni "Dani harmonike" u Ugljeviku. Najpriznatiji svetski izvođač harmonike Jurij Šiškin, koji predsedava stručnom žiriju, rekao je da ne može da zamisli život bez ovog festivala.

МЕЛОДИЈЕ ПУНЕ ЉУБАВИ: Чувена музичка светковина Дани хармонике у Угљевику наставља традицију

Foto V. Mitrić

- Teško je naći mesto u svetu gde možeš da budeš srećan, a ovde u Ugljeviku susrećem ljude koji uvažavaju i vole jedni druge i bave se profesionalnim stvarima - rekao je Šiškin, za "Novosti", i zahvalio svima koji pomažu ovu muzičku svetkovinu.

Organizator festivala mr Slaviša Perić rekao je da ovogodišnji "Dani harmonike" okupljaju 200 takmičara iz 13 zemalja.

- Ove godine festival ima veliki značaj jer se sada organizuje u saradnji sa Svetskom asocijacijom akordeonista a održavaju se kvalifikacije za Svetski kup harmonike i izbor predstavnika BiH koji će učestvovati u finalu u Minhenu - dodao je Perić.

Izrazio je zadovoljstvo što je festival i pored pandemije zadržao tradiciju održavanja.

- Ovaj festival je jedan od najznačajnijih harmonikaških događaja u svetu i on je u kalendaru Svetske asocijacije harmonikaša - naglasio je Perić i dodao da takmičenje za takmičare iz inostranstva održava u onlajn formatu a drugi format je uživo.

Perić je zahvalio pokrovitelju festivala predsedniku Republike Srpske i opštini Ugljevik, kao i gradu Bijeljina koji podržavaju ovu smotru harmonike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna