MINJON KOCKE: Jednostavne za pripremu, a najslađe kocke prelivene čokoladom koje ste probali do sad

Novosti online

01. 05. 2024. u 15:00

Kolač koji izgleda kao da ste se mnogo trudili, a ustvari je prilično jednostavan za pripremu.

МИЊОН КОЦКЕ: Једноставне за припрему, а најслађе коцке преливене чоколадом које сте пробали до сад

Printscreen/Youtube/Kitchen from Tatiana

Korica je sa dodatkom kakoa pa izgleda čokoladno, a  beli fil je od sitnog sira. Kolač podseća na minjone, popularan desert koji svi volimo.

Sastojci: 

  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 60 ml ulja
  • 70 ml mleka
  • 3 jaja
  • 2 kašike kakaoa
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer

Punjenje:

  • 220 g mladog sira
  • šećer po ukusu
  • 1 jaje
  • kašika kukuruznog skroba
  • vanilin šećer kesica

Priprema:

Veličina kalupa na unutrašnjoj ivici je 21 cm. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao u jednoj činiji. U drugoj činiji pomešajte sitan sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte i jaje pa umutite mikserom da nema grudvica. Dodajte potom skrob i promešajte. U trećoj činiji umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dok mutite lagano dodajte ulje a potom i mleko. Kada ste dobro umutili dodajte onu prvu smesu sa brašnom pa umutite mikserom. U pleh koji je prekriven pek papirom izručite smesu, poravnajte. Fil od sira prebacite u poslastičarski špric (Kesu) pa pravite trake prvo po sredini, a potom i po krajevima. Trake podebljajte slobodno kako biste istrošili ceo fil.

Peći na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Vreme pečenja i temperatura zavise od karakteristika rerne. Isecite na kocke pre posluživanja.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici